A légkondi a legfontosabb az utasnak

Elégedett a Vásárhelyen megforduló utazóközönség a DAKK újonnan szolgálatba állított járműveivel, de a régi buszokra egyre többen panaszkodnak. Az utóbbi napok tomboló hősége miatt leginkább a működő légkondicionálókat hiányolják.

Máté Gergely

– Nem elég tiszták, a légkondi nem működik, úgyhogy majdnem megsülünk ebben a melegben – kezdte Tóth Lászlóné a vásárhelyi buszpályaudvaron a régebbi helyközi járatok állapotáról.


– Véleményem szerint nincsenek megfelelően karbantartva, télen pedig a fűtés nem működik. Viszont az biztos, hogy az új járművek jól fel vannak szerelve, és kényelmes velük utazni – magyarázta. Tóth Lászlóné Vásárhely és Maroslele között utazik a DAKK járatain nap mint nap.


Az utóbbi években egyre több új busz jelent meg a társaság járműparkjában, azonban többen úgy látják, hogy a régebbiek állapota egyre romlik.


– Már rég hozzászoktam a vízhez az ablakok üvegei közt – mosolygott Gál Csenge. Az egyetemista lány nem rendszeresen, viszont évente többször utazik Vásárhelyre busszal. – Már annak örülök, ha a működik a légkondi, ebben az időjárásban kínszenvedés a buszozás – tette hozzá.


– Hogy milyen állapotúak? Nem tudnám nyomdafestéket tűrően elmondani – nevette el magát József. – Szentes és Vásárhely között szoktam buszozni. Elképesztő, hogy néhány berendezés hogy néz ki némelyik régebbi járművön. Azt viszont aláírom, hogy az új buszok kifogástalanok. Még ebben a verőfényes napsütésben is élmény lehet vezetni – kommentálta a férfi.


– Szép buszokon utazhatunk, de látniuk kéne a nagyembereknek, hogy van olyan busz is, amelyiknek a belső borítása már feladta a szolgálatot. Be lehet nyomni, mert elengedte a ragasztás. Rossz ránézni – magyarázta Borsi Ferencné.


Megkérdeztük a DAKK-ot is, hogy mi lehet az oka az egyre elnyűttebb járműveknek, amire azt a választ kaptuk, hogy elenyésző a rongálások száma, de minden meghibásodást igyekeznek a lehető leghamarabb kijavítani. A régebbi buszok helyett inkább újakat vesznek, a túlkoros buszokat leselejtezik.


„A fejlesztések során kiemelt figyelmet fordítunk alacsonypadlós, fél alacsonypadlós autóbuszok beszerzésére, lehetőséget biztosítva ez által a segítségnyújtásra szoruló utasaink számára a menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatás igénybevételére" – írja a közlekedési központ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!