3 óra, több mint 400 vezető - finn módszerrel ellenőriztek Vásárhelyen

Tudják, mi az a finn módszer? Nem az a lényege, hogy hidegben is menjen a munka. A fokozott ellenőrzés célja egyébként az ittas és gyorshajtó vezetők kiszűrése volt.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság rendőrei 400-nál is több járművezetőt ellenőriztek 3 óra alatt a 47-es számú főúton.

A 2017. december 10-i fokozott ellenőrzés fő célja az ittas és sebességhatárt túllépő járművezetők kiszűrése volt.

 

A „finn módszer" lényege, hogy meghatározott útszakaszon a járőrök minden áthaladó járművet megállítanak és alkoholteszteres ellenőrzést végeznek a vezetővel szemben. Amennyiben a sofőr nem ittas, úgy azonnal továbbhaladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintettet félreállítják és vele szemben eljárást kezdeményeznek.

A rendőrök az akcióban több mint 400 esetben alkalmaztak alkoholtesztert, amelyből 2 alkalommal a műszer pozitív értéket mutatott. Ezekben az esetekben a sofőrökkel szemben büntetőeljárás indult.

Az ellenőrzés kiterjedt a megengedett legnagyobb sebesség, a passzív biztonsági eszközök használatára és a járművek műszaki érvényességére vonatkozó szabályok ellenőrzésére is - írta a police.hu.

(leadképünk illusztráció - a szerk.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!