Vásárhelyen győztek a Márciusi ifjak a ´48-as vetélkedőn

A Hódmezővásárhelyi Városi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulóján vetélkedőt szervezett a helyi általános és középiskolák diákjainak. A csapatok a város pontjain lévő állomásokat keresték fel, ahol feladatok várták őket. Az egyik helyszín az Emlékpont volt.

Munkatársunktól

A vetélkedőre a Németh László Gimnázium, Általános Iskola 3, a Bethlen Gábor Református Gimnázium 2, míg a Kalmár Zsigmond Szakképző Iskola és a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola 1-1 csapatot nevezett, amelyeknek a Bessenyei Ferenc Művelődési Központot, a Népművészeti Tájházat, a Kossuth teret kellett felkeresniük, és feladatokat megoldani.


 Az Emlékpontban Nagy Gyöngyi, a közgyűjtemény történésze várta feladatlappal a diákokat, akik az intézmény állandó kiállításához kapcsolódó kérdésekre feleltek. A versenyben első a Bethlen Márciusi ifjak nevű csapata lett, a Németh László 2. helyezett Kecske, illetve 3. helyezést elért Pulzus csapata előtt, különdíjban a Liszt teamje részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!