Vágó János fideszes képviselő a MVP vásárhelyi helyzetéről - Csúszik a Bethlen-gimnázium felújítása, bővítése

- A Modern Városok Programban szereplő Bethlen Gábor Református Gimnázium felújítása, bővítése még el sem kezdődött, semmilyen lépés nem történt az ügyben - mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Vágó János fideszes települési képviselő.

Munkatársunktól

Megemlítette, hogy több mint 1,5 éve, 2017 októberében arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy Almási István polgármester és Orbán Viktor miniszterelnök aláírta az erről szóló 5 milliárd forintos szerződést. Tavaly a közgyűlés ingyenesen átadott egy 25×25 méteres telekrészt az Alföldi Galéria városi tulajdonú udvarából. Ez a terület a bővítéshez kellett. A képviselő emlékeztetett: Márki-Zay Péter polgármester pénzt kért volna a területért az iskolától.


– Már meg kellett volna kezdődnie a munkálatoknak, a jelentős csúszás bizonytalanná tesz mindent – fogalmazott a képviselő. – A terület rendelkezésre áll, készen vannak a kiviteli tervek, mégsem történt semmi. Márki-Zay Péternek minden fontosabb – saját karrierjének építése, az amerikai út –, mint a város ügyei. Pedig ez a beruházás nagyon fontos Vásárhelynek, lakosainak – zárta mondandóját Vágó János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!