Kőfalparty szombaton Vásárhelyen

Szombaton 13 órától érdemes lesz ellátogatni a vásárhelyi árvízvédelmi kőfalhoz, mert Kőfalpartyt rendez az Európa Parknál a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ és a Kertvárosi Olvasókör - jelentette be Varga Anikó, a BFMK intézményvezetője.

Munkatársunktól

Az esemény pályázati forrásból valósul meg, melyen 2017-ben 150 millió forintot nyert a vásárhelyi önkormányzat, hasonló események tartására. A projekt lényege, hogy a városi civil közösségeket képessé tegyék arra, hogy akár önállóan is szervezzenek programokat. A múlt heti Őszelő Hagyományőrző Fesztivál is ebbe a sorba illeszthető, akárcsak a mostani Kőfalparty.


Mivel batyus parti lesz, javasolt, hogy mindenki vigyen magával pokrócot, takarót, akár piknikkosarat. A szervezők célja a családias hangulat megteremtése. A programok 13 órától kezdődnek: lesz retro tánc, akrobata mutatvány, fellép és főként a gyerekeket szórakoztatja majd a Bessenyei Színkör és lesz még társasjáték és gombfoci. Utóbbira – közölte Varga Anikó – a magyar gombfoci-válogatott tagjai is eljönnek és bemutatót tartanak az érdeklődőknek. A napot, a mulatságot 18 órától a PopArt zenekar koncertje zárja.


A már citált pályázat segítségével júniustól már több színes programot rendeztek: Bodzási Nap, Kishomoki Szomszédoló és Csúcsi Aratóünnep, valamint megújult a Nap utcán és a Hódtóban lévő bmx és kerékpáros pálya. Az I. Retro Batyus Kőfalpartyt szeptember 21-én a Rolling Show követi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!