500 millió emlőrákszűrésre

Hódmezővásárhely. Az Egészséges Vásárhely Program pályázata 500 millió forintos európai uniós támogatást nyert az emlőrákszűrő, emlőrákellenes program folytatására – jelentette be sajtótájékoztatón Kallai Árpád, az Erzsébet-kórház főigazgatója.

Munkatársunktól

Ezzel a program újabb állomásához érkezett. A Magyarország–Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program közös irányító bizottsága 53 pályázatot bírált el kedvezően, és közte volt az EVP Araddal és Szentessel közös pályamunkája.

A kétéves programban mindhárom városban világszínvonalú mammográf- és ultrahangkészüléket szereznek be, fejlesztik a leletező és archiválási rendszert, valamint a vizsgálatok pontosságát segítő szoftvereket és Vásárhelyen a behívási szisztémát. Ezek jelentősen segítik majd az orvosok munkáját. A félmilliárdból a vásárhelyi Erzsébet-kórházat 250 millió érinti.

A három megye, Bács-Kiskun, Békés és Csongrád kisebb településeit kiszolgáló szűrőbuszt is fejlesztik, klimatizálják, valamint a Hódmezővásárhelyen, Szentesen, Aradon a programban dolgozó kollégák képzésen vesznek részt, az európai színvonalú kurzust Tabár László és Tóth Tibor professzor tartja majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!