A katonaéletre edződtek Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - A KatonaSuli programban az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Zrínyi Miklós Laktanyájában az idén rendeztek másodszor bentlakásos nyári honvédelmi tábort (hétfőtől péntekig), amelyen 24 középiskolás diák vett részt.

Munkatársunktól

A fiúk és a lányok ízelítőt kaptak a katonaéletből, megismerték a honvédelemmel kapcsolatos követelményeket, körülményeket, feladatokat – sorolta [namelink name="Hazadi János"] őrnagy, a dandár társadalmi kapcsolatok alosztályának vezetője. Szigorú rend szabályozta napjaikat, végigmentek az akadálypályán, megtanultak csoportban tevékenykedni, egymásért küzdeni, és minden feladatnál cipeltek egy, az eredetivel megegyező súlyú gumikarabélyt.

Haragos Vanda és Elek Máté jól érezte magát a honvédelmi táborban a vásárhelyi laktanyában. Fotó: DM

Haragos Vanda és Elek Máté jól érezte magát a honvédelmi táborban a vásárhelyi laktanyában. Fotó: DM
Ottjártunkkor éppen egyéni és csoportos fedezékeket építettek – már álcafestéssel az arcukon – a paintball harci játékhoz. – Jól érzem magam itt, szeretnék majd komolyabban is a katonáskodással foglalkozni, bár zongorázni is tanulok, és az is nagyon vonz. Tetszettek a feladatok, az akadálypálya volt a legnehezebb, de mi, lányok ugyanúgy végrehajtottunk mindent, mint a fiúk – mondta a 16 éves [namelink name="Haragos Vanda"], akinek a nevelőapja katona.

– Szerettem volna magam kipróbálni terepen, akadtak nehezebb és könnyebb szakaszai az egyhetes tábornak – vélekedett a 17 éves [namelink name="Elek Máté"], akit a harci járművek és a fegyverek érdeklik. A rend és a fegyelem nem volt újdonság Máténak, otthon is az van, árulta el, mindennap korán reggel kel, mint most a táborban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!