Alig látszott a buli nyoma Vásárhelyen - A tűzijáték-maradék elvileg veszélyes hulladék, de simán kidobjuk

Hódmezővásárhely - Vagy nagyon szolid volt a szilveszter Vásárhelyen, vagy a legtöbben hazavitték a szemetüket: újév reggelén alig lehetett tűzijáték-maradékot találni a belváros utcáin. A HMSZ Zrt. ilyenkor is ugyanúgy takarít, mint hétköznapokon.

Imre Péter

Hódmezővásárhelyen kedden reggel meg sem látszottak a szilveszteri mulatság nyomai. Elsétáltunk a buszpályaudvarra, a Kálvin térre, a Bethlen István utcába, elnéztünk a Szent László és a Teleki utcába, a Kinizsi utcába, a Szent Antal utcába, az Andrássy útnak a Kossuth tér felé vezető részére. Bejártuk a Kossuth teret, a Lázár utcát. A Hódi Pál utcán láttunk konfettit és szerpentint, illetve a játszótéren konstatáltuk, hogy valaki kirúgott öt földi világítótestet, de talán nem kerül sokba a helyreállítás.


Összesen 10 tűzijáték-maradványt, és három olyan papírcsövet találtunk, amelyek mintha petárdák lettek volna – de ez nem biztos. Emellett három szívószál, két pezsgősdugó, két kólás- és egy cigarettásdoboz akadt.

Kovács Pál, a HMSZ Zrt. pénzügyi és gazdasági igazgatója azt mondta, cége az ünnepek, köztéri mulatságok után is a szokott munkarend szerint takarít. Ha azönkormányzat külön fölhívja a figyelmüket egy területre, azt megnézik.


Az elhasznált tűzijátékok egyébként – a lőpormaradvány miatt – veszélyes hulladéknak számítanak, de mivel gyűjtésük külön nem megoldott, ezek is a kommunális kukákba kerülnek. Két évvel ezelőtt tűzijáték vagy petárda miatt égett ki Hódmezővásárhelyen egy 1100 literes szemétgyűjtő konténer.


Az el nem használt tűzijátékokat január ötödikéig vissza lehet adni annak a kereskedőnek, akitől vették: pénz nem jár vissza, viszont a kereskedő sem kérhet pénzt azért, mert visszavette a szükségtelenné vált árut.

A kedd reggeli gyönyörű napsütésben sokan sétálgattak a városban, sőt, volt, aki futással kezdte az új évet.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!