Az agrárium helyzetét vitatták meg Székkutason

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (MAGOSZ) fórumot szervezett hétfőn Székkutason Az európai parlamenti választások hatása a magyar agráriumra címmel.

K. E.

A házigazda Lázár János országgyűlési képviselő volt, aki egyebek mellett arról beszélgetett vendégeivel, hogy mi kellene ahhoz, hogy az agrárium szereplői jobban éljenek a mezőgazdaságból.


Jakab István, az országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke szerint a megoldás az ágazati szereplők párbeszéde és az erőforrások jobb kihasználása.


Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke hangsúlyozta, a családi gazdaságok lendületet adtak a hazai agráriumnak, de mára gátjai is a fejlődésnek.

A gazdák jövőjéről és lehetőségeiről tanácskoztak. Fotó: Gémes Sándor

A gazdák jövőjéről és lehetőségeiről tanácskoztak. Fotó: Gémes Sándor

– Az adózási kedvezményeket fenntartva alakítsunk ki egy olyan rendszert, ami jogi személyiséget adna a családi gazdaságoknak, egyben kimutathatóvá tenné azt az eredményt. Találtunk egy megoldást, amely a Pénzügyminisztérium előtt van. Remélem, erről hamarosan pozitív hírt jelenthetünk be – mondta.


Kis Miklós vidékfejlesztésért felelős államtitkár szerint stabilitás, kiszámíthatóság és biztos piac szükséges ahhoz, hogy a magyar gazdák jobban éljenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!