Babettával robogtak le az Adriai-tengerhez

Hódmezővásárhely, Kistelek, Szatymaz - Végtelen pusztaságokon és magas hegyeken keresztül vezetett annak a négy Csongrád megyei férfinak az útja, akik elhatározták: két keréken elérik a tengert. Mindezt Babettákkal.

Borbola Lilla

A szatymazi [namelink name="Farkas Gábor"] és [namelink name="Gál Péter"], a hódmezővásárhelyi [namelink name="Barta Zsolt"] és a kisteleki [namelink name="Rigó Imre"] merész vállalkozásba fogott: elhatározták, hogy Babettával vágnak neki az Adriára. Az egysebességes kismotorkerékpárok többé-kevésbé vették az akadályt, amit az 1900 kilométeres táv és a Durmitor-hegység közel kétezer méteres csúcsai jelentettek, bár előfordult, hogy a csapatnak tolnia kellett a kis járgányokat. – Amikor nem pihentünk, akkor szereltünk, de végül mindenkit hazáig, házhoz vitt a motorja – mondta Farkas Gábor. A Babettákat jól felkészítették itthon, lábtartókat szereltek fel rájuk, és átalakított presszóülésekre cserélték a motorüléseket a kényelem érdekében.


A csapat „időben" a tengerhez ért, ezért úgy döntöttek, hogy hozzácsapnak az eredeti úti tervhez még 300 kilométert, hogy Romániát érintve térjenek haza – még így is a tervezettnél egy nappal korábban. Farkas Gábor hazatérve csak sorolta az adatokat: a négyfős csapat öt országot érintett, a motorok összesen 180 liter benzint és 4,5 liter olajat fogyasztottak a 9 nap alatt. Volt, hogy 15 órán keresztül motoroztak egy nap alatt, a maximális, 30-40 kilométer per órás sebességgel.

 

Arra is maradt energiájuk, hogy Románia felé háromszáz kilométert kerülve térjenek haza.

Arra is maradt energiájuk, hogy Románia felé háromszáz kilométert kerülve térjenek haza.

– Rengeteg elismerést kaptunk, folyamatosan az volt az érzésünk, hogy az embereket tájékoztatták az érkezésünkről, sok külföldi babettás várt minket az útvonalon – mondta Farkas Gábor. – Nagyszerű élmény volt, rengetegen fotóztak, videóztak minket, sokan megálltak miattunk az autójukkal – folytatta élményeit a Babetta-rajongó Gábor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!