Békefát ültettek a mesterrel Hódmezővásárhelyen

Szombaton az indiai jógamester, Vishwaguru Ji és Almási István, Vásárhely polgármestere törökmogyoró békefát ültetett az Európa parkban.

Imre Péter

– Nagyon örülök, hogy itt lehetek, spirituális légkörben töltődhetek fel. Fontos és megható kezdeményezés volt a faültetés, mert ezzel teszünk valamit környezetünkért, az utókorért – mondta a jógát napi szinten 2010 óta gyakorló kecskeméti Bíró Csilla a vásárhelyi békefa ültetésekor. Hozzátette: a jóga segít neki elviselni a mindennapi küzdelmeket, jelzi, a felhők mögül előbújik a nap.


Szombaton az indiai jógamester, Vishwaguru Ji és Almási István, Vásárhely polgármestere törökmogyoró békefát ültetett az Európa parkban.


– Nem teszünk különbséget ember és ember között, mindannyian egy anyaföldhöz tartozunk – mondta Vishwaguru Ji, az ENSZ békenagykövete és megfigyelője  a Fekete Sas dísztermében, ahol elhangzott A jóga segít című előadása.


– Egy amerikai indián azt mondta, ha az utolsó fát is kivágtuk, és az utolsó hal is elpusztult, rájössz arra, a dollárodat nem tudod megenni. Ezért kell megóvni a Földet, az életet. A fa, amit itt ültettünk, nem csak egy fa, maga az élet. Az is fontos, amit Mahatma Gandhi mondott: nincs a békéhez vezető út, a béke maga az út – példálózott a mester.


Elmondta még: mindenféle kultúra fontos, de az agrárkultúra – Vásárhely és környéke erről híres – a legfontosabb, mert segít környezetünk, a természet megóvásában, megőrzésében. Ezért Vásárhely a béke városa. Vishwaguru Ji ezután megáldotta a törökmogyorófát. Aki megérinti, becsukja a szemét, pozitív kívánságai teljesülnek, béke lesz a szívében – mondta. A megáldott fát Almási Istvánnal közösen elültették, majd Vishwaguru Ji közölte a polgármesterrel: szeretnének Hódmezővásárhely környékén – önkénteseik segítségével – több ezer fát elültetni. 

Címkék#fa#béke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!