Bekeményítettek Mártélyon: kitiltották a házalókat

Mártély - "Községünkben a házaló kereskedelem mindenféle formája tilos" – olvasható a figyelmeztető tábla a Mártély községtábla után.

Korom András

A kistelepülésre érkezők arról is első kézből értesülhetnek: a közbiztonságra a körzeti megbízott mellett a polgárőrök is ügyelnek. [namelink name="Balogh Jánosné"] polgármestertől megtudtuk: a település mindkét szélére kitett táblákat a helybeliek igényelték, már elegük volt abból, hogy egy időben rendszeresen zaklatták őket mindenféle kóbor függöny-, zokni- és fehérneműárusok. A házalók ugyanis teljes lelki nyugalommal csöngettek, zörögtek vagy nyitottak be még kopogás nélkül is a házakba, udvarokba, hogy aztán megpróbálják az ott élőkre, főleg az idősebbekre tukmálni áruikat. Meg-megcsillantva a soha vissza nem térő rendkívüli és jutányos vétel lehetőségét. A helybeliek panaszai nyomán a képviselő-testület tárgyalt az ügyről, majd határozott a figyelmeztető táblák kihelyezéséről. A házalók azóta nagy ívben elkerülik a falut.

Bekeményítettek Mártélyon: kitiltották a házalókat. A szerző felvétele

Kitiltották a házalókat Mártélyról.
A szerző felvétele

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!