Drágul a menza Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Többet kell fizetni januártól a bölcsődei, óvodai és iskola menzáért. A közétkeztetési cég ígéri, az egészséges ételekre továbbra is odafigyelnek.

Antal Sándor

– Hagymaleves, szaftos husi uborkával és rizzsel – mondta a tegnapi menüt [namelink name="Szabó Viola"], a vásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola tanulója. A kislány nem bírta megenni mindet, hagyott egy keveset. Azt mondta, finom volt, de megtelt a hasa.


Osztálytársának, Hegedűs Botondnak is ízlett az ebéd, ami mellé kaptak egy-egy almát is. A fiú hozzátette, mindennap van valamilyen gyümölcs. Mindketten nagyon szeretik a sült húsokat. – Az is szokott lenni, és finom is – vágta rá Viola.


Vásárhelyen januártól drágább lesz a közétkeztetés.


– Átlagban 8 százalékkal emeljük az árakat, amelyek négy éve voltak változatlanok – kezdte [namelink name="Kovács Pál"].

 

A tegnapi ebédet jóízűen ették a vásárhelyi gyerekek. Fotó: Antal Sándor

A tegnapi ebédet jóízűen ették a vásárhelyi gyerekek. Fotó: Antal Sándor

A Hód-Menza Kft. ügyvezetője hozzátette, az elmúlt években megnőttek az elvárások a közétkeztetéssel szemben, ezért van szükség az áremelésre. Jelenleg Vásárhelyen 7000 embernek főz a Hód-Menza. 2700 általános és középiskolás, 1200 óvodás és 250 bölcsődés étkezését biztosítják. Egy bölcsődés napi étkezési díja 455-ről 500 forintra változik. Az óvodásoknak 989-ről 1070, az általános iskolásoknak 1204-ről 1285, míg a középiskolásoknak 1399-ről 1530 forintra nő a fizetnivaló.


– Odafigyelünk, hogy egészségesebb és minőségi alapanyagokkal dolgozzunk. Ez valamivel drágább – folytatta az ügyvezető. Elárulta például, hogy amikor halat készítenek, akkor afrikai harcsával dolgoznak. A gyerekek által nagyon kedvelt gabonapelyhekből is a minőségi kategóriát vásárolják. Folyamatosan próbálnak újítani, januártól megjelenik a köles is az étrendben – tette hozzá az ügyvezető. Mindennap adnak zöldséget és gyümölcsöt is. A konyhát fejlesztették, gőzpárolós sütőket, így kevesebb olajat használnak, így egészségesebb az étel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!