Felújítják a piacot Mindszenten, nagyobb lesz a fedett elárusítóhely

Felújítják a mindszenti piacot. Ilyen volumenű beruházás a piac kialakítása óta nem történt. Nagyobb lesz a fedett tér és még egy kemence is épül, ahol a tervek szerint rendszeresen lesz kenyérsütés is. A munkálatok idejére sem zárnak be, az árusítás zavartalan.

Kovács Erika

– A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyertünk a piac fejlesztésére forrást, mintegy 35 millió forintot – tudtuk meg Zsótér Károlytól, Mindszent polgármesterétől. A piacon van egy felül fedett, oldalt nyitott csarnok, ahol esős időben is kényelmesen lehet vásárolni. Most ezt a csarnokot bővítik „L" alakban, 300 négyzetméterrel. Az acélszerkezet már a helyére került. Rendbe teszik a csapadékvíz elvezető rendszert is. – A beruházás részeként elbontjuk a régi mázsaházat. A meglévő zárt, barakk-csarnokunk belső terét is felújítjuk, ott új üzletrészeket is kialakítunk. Egy kedves színfoltja is lesz a piacfelújításnak: épül egy kemence is, ahol piaci napokon kenyeret lehet sütni. Ez a projekt még kidolgozás alatt áll – tette hozzá.

A mindszenti piacon bővítik a fedett elárusítóhely területét is. Fotók: Kovács Erika

Zsótér Károly elmondta, a munka jól halad, a fejlesztések zöme várhatóan már augusztusban elkészül. A befejezés határideje október 31., de a városvezető reméli, a munkával hamarabb végez a kivitelező. – Nagyon fontos, hogy úgy történik a fejlesztés, felújítás, hogy közben nem zártuk be a piacot. A terület egy része le van zárva, de ez nem akadályozza a működést – hívta fel a figyelmet.

A polgármester megemlítette, a piac építése óta nem történt ilyen volumenű beruházás. – Az emberek nagyon szeretik a piacot, ami nálunk szombatonként van. Korábban próbálkoztunk a szerdai piaci nap bevezetésével is, de nem volt rá igény. Mi mindszentiek jobban kedveljük a hétvégi piacozást, talán mert akkor mindenki jobban ráér. A piac ugyanis nem csupán egy bevásárlóhely, hanem fontos találkozási pont is, ahol össze lehet futni az ismerősökkel, meg lehet állni kicsit beszélgetni. Remélem, a felújítással, bővítéssel még komfortosabban érzik majd ott magukat a mindszentiek – fogalmazott Zsótér Károly.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!