Hódok Vásárhely sétálóutcáján

A mártélyi holtág élővilágát mintázták meg újrahasznosított anyagokból a vásárhelyi Dr. Rapcsák András úton, a környezetvédelmi világnapon.

Antal Sándor

A mártélyi holtág élővilágát mintázták meg újrahasznosított anyagokból tegnap a Dr. Rapcsák András úton, a Klíma Tudatos Környezetvédelmi Világnapon. Hódok, teknősbékák, halak és különféle madarak alkották a Varázslatos Mártély kiállítást, amelyet Bozókiné Szabó Ildikó, a Regionális Klímareferens Szabadság téri óvoda szakmai vezetője álmodott és alkotott meg. Vásárhely összes általános iskolájából és óvodájából mintegy 500 gyerek gyűlt össze a sétálóutcán, mindenki egy-egy általa készített virággal érkezett, majd egy világtérképet raktak ki.

 

Galéria kép


– Sokat dolgoztam vele. A papírból egyedül vágtam ki, de a tanár néni segített elkészíteni a virágot – mondta Kiss Zoltán. A kisfiú hozzátette, nagyon tetszett neki a mártélyi kiállítás.


A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ előtt közösen énekelték el A Föld dalát. Ez alkalommal díjazták az Állati környezet című fotópályázat legjobbjait is.


– A felmelegedés súlyos következményekkel járhat. Azt gondolom, a környezeti nevelőknek feladatuk, hogy felhívják a Földünket érintő problémákra, veszélyekre a gyerekek figyelmét – mondta Walterné Böngyik Terézia. A Környezeti Információs Központ szakmai vezetője hozzátette, az emberek hétköznapi döntésein nagyban múlik, milyen állapotban van a környezetünk.


A kiállítás újrahasznosított anyagokból készült, ezzel is felhívva a figyelmet Mártély védett állataira és a környezet védelemre. Bozókiné Szabó Ildikó elmondta, a vásárhelyi Ifjúsági Úszó Eb-re is elkérték a kiállítást, amely hamarosan vándorkiállításként járja az országot majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!