Játékasztal volt a történelem Vásárhelyen

- Ti még nem éltetek akkor, mikor a világ számos pontján diktatúrák voltak hatalmon, és erről könyvből szereztetek tudomást.

I.P.

Amit megtanultatok, akkoriban arra másoknak harc és vér árán kellett rájönniük. Lőrincz L. László írótól olvastam: a történelem egy nagy játékasztal, és csak később derül ki, ki volt a győztes, és ki a vesztes – mondta Balázs József tankerületi igazgató a vásárhelyi városi történelemverseny megnyitóján a 123 résztvevő diáknak az Emlékpont konferenciatermében. Vásárhelyen kívül Székkutasról és Mindszentről is érkeztek 5–8. osztályosok a megmérettetésre.


 Az Emlékpont és a Klauzál Gábor Általános Iskola közös rendezésű versenyén a tanulók tesztfeladatokat oldottak meg, valamint a közgyűjtemény állandó kiállításához kapcsolódva feladatlapot töltöttek ki, két csoportra osztva. A megválaszolandó kérdéseket Nagy Gyöngyi, a múzeum történésze állította össze. A szervező tanintézet vezetője, Miklós Anikó örömét fejezte ki, hogy pár év kihagyás után a mindszenti iskolások ismét neveztek az így már regionálisnak tekinthető tudáspróbára.


 A délelőtt során a diákok a konferenciateremben töltötték ki az évfolyamonként összeállított tesztlapot, majd Nagy Gyöngyi tárlatvezetésével megismerhették a közgyűjtemény állandó kiállítását, és közben feleletet adtak a tárlathoz kapcsolódó feladatlap kérdéseire. A nagyszámú résztvevő miatt az eredményhirdetést a tavaszi szünetet követően, április 25-én, csütörtökön 14 órától tartják meg az Emlékpont Múzeum konferenciatermében, ahol minden évfolyam hat legeredményesebb diákja könyvjutalomban részesül. Egyébként minden résztvevő emléklapot kap szerepléséről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!