Hallgassa élőben!

Jogerősen elmarasztalta a bíróság Márki-Zay Pétert

A polgármesternek 800 ezer forint sérelemdíjat is fizetnie kell. A főigazgató szerint példátlan, amit a városvezető a helyi kórházzal csinált.

Márki-Zay Péter nem mondott igazat, amikor a vásárhelyi kórházat bírálta, és azt mondta, hogy aki bemegy az intézménybe, az az életét kockáztatja – döntött már jogerősen a Szegedi Ítélőtábla kedden. A vásárhelyi polgármesternek bocsánatot kell kérnie, és 800 ezer forint sérelemdíj megfizetésére is kötelezték.

A döntéssel kapcsolatban a kórház főigazgatója a Délmagyarországnak elmondta: a pénzbüntetésen túl sokkal súlyosabb kérdés, hogy egy polgármesterről mondta ki a bíróság, hogy nem mondott igazat, illetve, hogy megsértett egy közintézményt. Kallai Árpád szerint ez a döntés azért is fontos, mert egy kórházban, ahol a beteg és az orvos, valamit a szakmai személyzet találkozik, a bizalom az egyik legfontosabb.

– Márki-Zay Péter ezzel a nyilván politikai célú kijelentésével pedig ezt a bizalmat bomlasztotta, ami akár a gyógyítást is veszélyeztethette volna – fogalmazott a főigazgató.

Kallai Árpád azt is elmondta, hogy az pedig példa nélküli, hogy a polgármester a saját településének intézményéről állított valótlanságot.

– Azt gondolom, hogy ilyen nehéz időkben, amikor sok mindenki – főképp politikai célból – támadja az egészségügyet, a mi intézményünk meg tudta védeni magát, és most győzött az igazság – fogalmazott a főigazgató.

Ahogy korábban megírtuk: személyiségi jogok megsértése miatt perelte be a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely polgármesterét. Márki-Zay Péter még tavaly március végén Kiss Attila jobbikos országgyűlési képviselőjelölt fórumán beszélt nagy nyilvánosság előtt a kórházról. „Ha önök bemennek a hódmezővásárhelyi kórházba, az életüket kockáztatják” – fogalmazott akkor a polgármester.

A jogerős ítélet szerint a vásárhelyi polgármesternek 15 napon belül 800 ezer forintot kell fizetnie a kórháznak, valamint nyilvánosan bocsánatot kell kérnie az intézményre tett valótlan kijelentései miatt lapunkban.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ellenállhatatlan tiramisu receptek
A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Íme a trükk: így nem reped ki a bejgli!
Hirdetés
Így győzheti le könnyen a karácsonnyal járó stresszt
Hirdetés
A 21. század építőipari gépei
Hirdetés
Egri János Jr.: sokat kell bizonyítanom még, és tovább kell vinnem a hagyományt
Újratemették Slachta Margitot
A bíboros kiemelte: Slachta Margit életében felvillantak olyan fények is, amelyek csak igazi szentek útját szokták kísérni.
A kapcsolati erőszak ne legyen többé tabutéma!
Vannak, akik éveken át nem hozhatnak döntést a saját életükkel kapcsolatban, akiknek mindig megmondja a bántalmazójuk, mit tehetnek, és mit nem. Ha erőszakról beszélünk, akkor a többség egyből a fizikai bántalmazásra gondol, holott a szóbeli bántalmazás, a manipuláció, a félelemben tartás, a másik fél elszigetelése, lejáratása, hiteltelenné tétele legalább olyan rombolóan hat az áldozatra. A Családbarát Magyarország Központ szakértője, Boglacsik Tímea osztja meg velünk tapasztalatait.
Nyolcmilliárd forintos keretösszeggel nyílt meg újra a Gyorsítósáv
Ismét elérhetővé vált a hazai egyetemek és vállalkozások tudáskapacitásából, szellemi tulajdonából magas hozzáadott értékű új termékek és eljárások előállítására ösztönző pályázat.
Szörnyű családi tragédia: többször meglőtte menekülő nejét a tomboló férj
A feleség elmenekült tomboló férje elől, de a férfi még az utcán is több, a jármű szélvédőjén áthatoló lövést adott le rá.
Szoboszlai góljával Európa-ligás a Lipcse
A három magyar válogatott labdarúgót foglalkoztató RB Leipzig 2-1-re legyőzte a vendég Manchester City csapatát.
Elképesztő combokat villantott a szuperszexi Stollár Fanny
Stollár Fanny képtelen leállni, és folyamatosan lepi meg új fotókkal a rajongóit Las Vegasból. A gyönyörű sportolónő nem hagyhatta ki a szerencsejátékot sem.