Képviselő jelenti fel a Táltos iskolát

A képviselő szerint mindenkivel szemben becstelenül járt el a vezetés, az igazgató nem kommentálta a történteket.

Imre Péter

– A rábízott gyerekekkel felelőtlenül bánt, ezért feljelentem a Táltos iskolát. Vezetése mindenkivel szemben becstelenül járt el – mondta tegnap sajtótájékoztatón Bálint Gabriella vásárhelyi önkormányzati képviselő, a KDNP helyi szervezetének elnöke. Az iskola az ő választókörzetében van. Azzal indokolta a lépést, csakis büntetőeljárás tehet pontot ennek az ügynek a végére.


Az intézmény vásárhelyi épületével és a benne folyó oktatással kapcsolatban az utóbbi hetekben ellentmondó hírek láttak napvilágot. A vásárhelyi önkormányzat igyekezett segíteni, közvetíteni. Legutóbb azt írhattuk, megszűnt a szegedi központú Táltos vásárhelyi tagintézménye, mert nem lehetett szüneteltetni a működtetést. De Mártonné Ritter Mária igazgatónő szerint a tervekben semmi sem változott, a jövő tanévtől ismét szeretnék megnyitni a kaput a diákok előtt (2017. augusztus 2.: Megszüntették a vásárhelyi Táltos iskolát).


Bálint Gabriella kijelentette: ez az eset is bizonyítja, kizárólag az állami, önkormányzati és egyházi fenntartású iskolákban lehet megbízni, az alapítványi, illetve magántanintézményekben nem. A bezárás közel 100 iskoláskorú gyermeket érint, ebből 85 a vásárhelyi. – Mindegyiküknek igyekszik az önkormányzat helyet találni, senkit sem hagyunk ellátás nélkül – jelentette ki Bálint Gabriella.


A feljelentésről megkérdeztük Mártonné Ritter Máriát, nem kívánta kommentálni a történteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!