Kiemelt beruházás lett a Vásárhelyt elkerülő út

Hódmezővásárhely - A Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság szerda esti ülésén 30, a közlekedési infrastruktúrát javító, fejlesztő beruházást sorolt az államilag kiemeltek közé; Csongrád megyéből egy van köztük, a 47-es főút Hódmezővásárhelyt elkerülő szakasza – jelentette be sajtótájékoztatón Lázár János országgyűlési képviselő.

Munkatársunktól

Az átzúduló teherforgalom – naponta 5000 tehergépkocsi, kamion – évtizedes probléma, az út megépülése tehermentesíti a várost, a lakosok számára biztonságosabb, komfortosabb lesz, kevesebb zajártalommal jár a közlekedés. Az új 13 kilométeres rész 11,5 tonna teherbírású lesz. Az útvonal pontosan: a 47-esnek a várost északi irányban elkerülő szakasza Kopáncs térségében tér le az eddigi nyomvonalról, összeköti a Bodzási, a Tiszai, a Mártélyi, a Szentesi és a Rárósi utat is, majd a 47-es Orosháza felé vivő szakaszára az ATEV környékén vezeti vissza a forgalmat.

A beruházás európai uniós támogatásból – az előkészítésre már 170 millió forintot költöttek – jön létre, és a minősítésnek köszönhetően felgyorsulnak az engedélyezési eljárások, így a munkálatok várhatóan 2013-ban kezdődhetnek, és 2014 végére, 2015 elejére fejeződhetnek be. A projekt ennek köszönhetően mintegy 2 évet nyer, annyival hamarabb valósulhat meg – fűzte hozzá Lázár János, aki még elmondta, hogy a távlati tervek között szerepel Békéscsaba megközelíthetőségének javítása, valamint Debrecen és Szeged autópálya vagy autóút szintű közvetlen összekötése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!