Márki-Zay a kormányra mutogat

Márki-Zay Péter sajtótájékoztatót tartott, a Fidesz közleményben reagált.

– Pozitív lépésként értékelem, hogy Hegedűs Zoltán, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője beismerte a kialakult helyzetben saját felelősségét, valamint, hogy Lázár János országgyűlési képviselő – a focistákon segítve –, a városba hozott 35 millió forintnyi tao-pénzt – közölte pénteki sajtótájékoztatóján Márki-Zay Péter, Vásárhely polgármestere. Azzal folytatta, a következő pénteken, június 14-én tartják az utolsó rendes közgyűlést és a költségvetési módosítás soraiban több fontos feladat van. Ezek elfogadásához kérte a Fidesz-KDNP segítségét, együttműködését. – Korábban több dolgot, ügyet nem szavaztak meg, például az 500 millió forintos likvid hitelhez való hozzáférést, amire az önkormányzati bérkifizetéseknél szükség lehet, anélkül pedig veszélybe kerülhet azok folyósítása – közölte. Gyopáros Alpár kormánybiztos három levelét is bemutatta, mert szerinte ezek bizonyítják, hogy ő hátráltat több programot. Ilyennek nevezte a közbeszerzéseket, illetve azt is, hogy nem fogadták el: rászoruló igénylőknek bérbe adhassák a 33 Csengettyű közi lakást – a visszabontásra hivatkozva. – Ez végül nem valósul meg, vagyis elhárult az akadály a lakások kiadása elől – mondta Márki-Zay.


A Fidesz vásárhelyi szervezete közleményben reagált, amelyben leszögezik: Márki-Zay Péter folytatja egyszemélyes háborúját. – Csütörtökön a közösségi médiában közzétett bejegyzésében kutyának nevezte a város békéje érdekében visszavonuló Hegedűs Zoltánt, pénteken pedig sajtótájékoztatón folytatta a gyűlölködést. Márki-Zay rendületlenül és egyre elszántabban vívja háborúját Orbán Viktor, a kormány, a Fidesz, Lázár János, Gyopáros Alpár, és lényegében az egész világ ellen – olvasható. Kifejtik, Vásárhely ennek a harcnak a fogja, nem fejlődik, elhanyagolt, mert a polgármester munka helyett háborúzik. – Márki-Zay harca lassan, de biztosan tönkreteszi, felemészti Vásárhelyt, a korábban fejlődő, jó hangulatú városból mára egy leszakadó, elhanyagolt település lett, ahol végletekig megosztott és a gyűlöletbe elfásult közösség él – zárul a közlemény. Még hozzáteszik: a lakosok októberben dönthetnek, számukra mi a fontosabb, Márki-Zay harca, vagy Hódmezővásárhely.


 

Címkék#Fidesz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!