Mártélyi szennyvíz-vita

Mártély - A mártélyi csatornahálózatból származó szennyvizet az élő Tiszába is átemelhetnék, de mégis a holtágba vezet a csatorna – emlékeztetett tegnap sajtótájékoztatóján Kovács Pál.

Munkatársunktól

A Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt. (HVSZ Zrt.) igazgatósági tagja a szerdai lapunkban megjelent Mocsarasodik Mártélyon a Tisza holtága című írásunkra reagált: vitatta a vízgazdálkodási társulat állítását, miszerint nyáron egy csepp mártélyi szennyvíz se folyt a holtágba.

Kovács Pál elmondta, hogy a vásárhelyi önkormányzat is többször kérte a mártélyi önkormányzatot, hogy a község tisztított szennyvizét ne a holtágba vezessék. A milliárdos beruházás esetében csak 40 millió forintos pluszt jelentett volna, ha a folyóba vezetik a szennyvizet.

A csak létesítési engedéllyel már fél éve működő rendszerből igenis folyik a víz a holtágba – mondta Kovács. Hozzátette, a cég, illetve a vásárhelyi önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy senki se tehesse tönkre a holtágat.

Címkék#Mártély

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!