Megszűnhetnek a települések közötti vízdíjkülönbségek

Hódmezővásárhely - Miért kerül a vásárhelyieknek köbméterenként 234 forintba a víz, míg a székkutasiak 182,7 forintot, a mindszentiek 184 forintot fizetnek? – vetődött fel a legutóbbi közgyűlésen Vásárhelyen. Az új szolgáltató, az Alföldvíz Zrt. vezérigazgatója reméli: 1 év múlva már egységes díjrendszerről számolhat be.

Munkatársunktól

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Egyik napról a másikra nem lehet rendezni a települések közötti vízszolgáltatási díj különbségeit. Reméli azonban, hogy 1 év múlva már arról számolhat be, milyen egységes díjrendszer lesz Füzesgyarmattól Röszkéig – reagált a legutóbbi közgyűlésen Vásárhelyen [namelink name="Csák Gyula"], az Alföldvíz Regionális Víziközmű-szolgáltató Zrt. vezérigazgatója Havránek Ferenc (Zöld Baloldal) képviselő felvetésére. Arra volt kíváncsi: miért kerül például a vásárhelyieknek köbméterenként 234 forintba a víz, amikor a székkutasiak 182,7 forintot, a mindszentek pedig 184 forintot fizetnek.

A hazai társaságokhoz képest az Alföldvíz díjai az első 10-ben vannak, hátulról – jegyezte meg továbbá a vezérigazgató. Kovács Pál, a vásárhelyi önkormányzat szakmai tanácsadója hozzátette: Székkutason és Mindszenten alacsonyabb színvonalú műtárgyak működnek, mint Vásárhelyen. Ha a két településen is fejlesztik a szolgáltatást, akkor az itt élőknek is magasabb díjat kellene fizetniük, ha idővel nem szűnnének meg a díjkülönbségek. Vásárhely egyébként a legolcsóbb harmadban található a lakossági vízdíj tekintetében a megyei városok között – jegyezte meg.

Az Alföldvíz Zrt. – mint megírtuk – szeptember elejétől szolgáltat Vásárhelyen is. A 100 százalékban magyar társaság 129 település üzemeltetését végzi. 40 szakembert vettek át a korábbi szolgáltató Zsigmondy Béla Víziközműveket Üzemeltető Zrt.-től. Miután a cég nem kapta meg a víziközmű-szolgáltatáshoz szükséges hatósági engedélyt, a közgyűlés úgy döntött: a város csatlakozik a dél-alföldi régió legnagyobb szolgáltatójához, az Alföldvízhez, amelyben Vásárhelynek is van részvénye. A váltás érdemi változást nem jelent a vásárhelyieknek. Továbbra is lehet átalányt fizetni, 3 hónapra előre kiküldik számlát, de a mérőóraállást is be lehet mondani – személyesen (a Szántó Kovács János utcai 64. szám alatti ügyfélszolgálaton vagy a polgármesteri hivatalban), telefonon, illetve interneten. Félévente egyszer pedig pontos leolvasást is végeznek – hangzott el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!