Nem pótolták a lerobbant buszt Vásárhelyen, az eredmény: tömegnyomor

Hódmezővásárhely - Október végén kimaradt az egyik Vásárhelyről induló, Szikáncsra, Földeákra, Óföldeákra tartó buszjárat. Nem tudták pótolni, ezért a következőn sok utas zsúfolódott össze. A DAKK Zrt. válaszából kiderül: műszaki hiba okozta a galibát.

Imre Péter

– Láttam október végén a lerobbant buszt, Földeákon, a községháza előtt. Azért emlékszem pontosan, mert ez ritkán fordul elő – mondta a hazafelé tartó Péter a vásárhelyi buszpályaudvaron. Egy éve jár ezekkel buszokkal dolgozni Földeákról Vásárhelyre, majd haza. Több várakozó utast megkérdeztünk, az általános vélemény az volt: járatkimaradást nem, pár perces késést viszont rendszeresen tapasztalnak. Sokan vártak tegnap is a vásárhelyi pályaudvaron  a Szikáncs, Földeák, Óföldeák felé közlekedő járatra. Ezt mondta Szügyi László és Becsei Julianna is, viszont akadt, aki arra panaszkodott, törölték azt a helyi járatot, amivel korábban közlekedett, azóta a szentesit használja.


Az október végi járatkimaradásra, az azt követő tömegnyomorra olvasónk, Enikő hívta fel a figyelmünket. E-mailben írta meg, hogy az október 27-i, 14.25-kor Vásárhelyről Szikáncs, Gorzsa–Földeák–Óföldeák irányába közlekedő busz kimaradt.

 

Amikor az információnál érdeklődtek, azt a választ kapták: nem pótolják, csak a következő, a 14.50-es indul. Iskolások, munkából hazafelé igyekvők és idősek vártak és maradtak ott. Az említett következő járat pedig már a vásárhelyi ipari parknál sem tudta felvenni az összes utast.


Volt, aki a kapaszkodókorláton ült, hogy minél többen felférjenek – állt Enikő levelében. Megemlítette, nem ez volt az első eset. És feltette a kérdést: ha ilyenkor taxit hívnának – mert munkába sietnek –, azt a közlekedési cég kifizetné?

 

 Péter látta október végén a lerobbant buszt  a földeáki községháza előtt vesztegelni. Fotó: Imre Péter

Péter látta október végén a lerobbant buszt a földeáki községháza előtt vesztegelni. Fotó: Imre Péter

Megkerestük az üggyel a Dél-alföldi Közlekedési Központ (DAKK) Zrt.-t, amely válaszában először azt ecsetelte, nagy hangsúlyt fektetnek a menetrend betartására, betartatására. A konkrét esettel kapcsolatban belső vizsgálatot indítottak, ami kiderítette: az autóbusz műszaki meghibásodás miatt nem közlekedett. Az azonnali pótlásra szabad kapacitással nem rendelkeztek, ezért az utasok elszállítását a 25 perccel későbbi járattal oldották meg.

 

A rendkívüli utazási igény miatt mentesítő járatot indítottak Vásárhely és Szikáncs, Gorzsa között. Azzal mindenki eljutott a céljához. Felhívták kollégáik figyelmét a járatok pótlására vonatkozó előírások betartására, illetve a pontos, udvarias információadásra – áll még a DAKK válaszában.


A taxis felvetésre, a számla esetleges kifizetésére reagálva hozzátette: az utazási feltételeket, a személyszállítási szolgáltatást végző autóbuszok befogadóképességére vonatkozó előírásokat, az utas részéről felmerülő esetleges kártérítési igényekre való jogosultságot a társaság üzletszabályzata tartalmazza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!