Razzia Vásárhelyen: nincs pardon a szabálytalan biciklisnek

Hódmezővásárhely - A kerékpárosokat ellenőrző rendőrségi akció indult tegnap Vásárhelyen, ahol a közelmúltban két súlyos biciklis baleset is történt. Nemcsak figyelmeztetnek, bírságolnak is az egyenruhások.

Munkatársunktól

Fokozottan ellenőrzik tegnap óta a kerékpárosokat Vásárhelyen, miután a közelmúltban két súlyos biciklis baleset is történt. Életveszélyes sérüléseket szenvedett egy 12 éves kislány, aki a Deák Ferenc–Szent Antal utcai zebrán körültekintés nélkül kerekezett át, és elütötte egy autó. Néhány nappal később egy 20 éves egyetemista lányt szintén elütött egy szabályosan közlekedő autó, amikor a Medgyesi utcáról a Királyszék utcára hajtott ki biciklijével. Olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét vesztette. A helyszínen mécsesek emlékeztetnek a tragédiára, amelyről egy, az utcában lakó férfi azt mondta: felfoghatatlan, és még mindig a hatása alatt áll. A mentősök érkezésére figyelt fel, és látta, hogy sokáig küzdöttek a lányért, akit mentőhelikopter vitt a traumatológiára – tette hozzá szomorúan.

Szabálytalankodó kerékpárosokra vadásznak a vásárhelyi rendőrök. Fotó: DM/DV

Szabálytalankodó kerékpárosokra vadásznak a vásárhelyi rendőrök.
Fotó: DM/DV

– Akár vétlen, akár okozója a balesetnek a kerékpáros, semmi nem védi a sérülésektől – hallottuk tegnap Torzsa Endrétől, a vásárhelyi rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetőjétől a kerékpáros-ellenőrző akció egyik helyszínén, a Bagolyvárnál található körforgalomnál. A közeljövőben folyamatosan, a város több pontján ellenőrzik, hogy bicikliznek-e a járdán, vagy behajtanak-e az egyirányú utcába forgalommal szemben, illetve átgurulnak-e a zebrán a kerékpárosok. Kora este pedig a lámpát, a láthatósági mellényt nézik. Nemcsak figyelmeztetik, büntetik is a szabálytalankodó kerékpárosokat. Helyszíni bírságként akár 20 ezer forintja is bánhatja a biciklisnek. Az ittasan kerekezőkre pedig közigazgatási bírság vár, ami 60 ezer forint is lehet. A tegnapi akcióban 15 biciklisre helyszíni bírságot róttak ki, 12-t pedig figyelmezettek a rendőrök – közölte koar este [namelink name="Szenti Szabolcs"], a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!