Tárlatvezetés a hivatalban

Hódmezővásárhely - A hétvégén ismert vásárhelyi műemlékek kevéssé ismert részletei és történetei elevenednek meg a látogatók előtt a Kulturális Örökség Napjain.

Munkatársunktól

Szombaton és vasárnap a városházán és a zsinagógában tárlatvezetéseket tartanak. Szombat este nem csak a híveknek tárják ki kapuikat a templomok; a református ótemplomban kora délutántól, a belvárosi katolikus templomban az esti misét követően zenei műsorokkal, kiállításokkal, foglalkozásokkal várják az érdeklődőket, sőt előbbinek a tornyában azt is megnézhetik, hogyan állítják be az ország legrégebbi, közel 300 éves toronyóráját.

Az egyik legérdekesebb programnak szombaton 10 órától a vásárhelyi polgármesteri hivatal múzeumként való bemutatása ígérkezik, amelyre [namelink name="Hegedűsné Dékány Magdolna"] vállalkozik tárlatvezetéssel. A műalkotások között találhatók festmények, szobrok, kerámiák, faragott bútorok, órák. Vasárnap 10 órától [namelink name="Mucsi László"] építészeti érdekességeket, titkos zugokat mutat meg a kíváncsiaknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!