Vásárhelyen forgatott a Gasztroangyal

Hódmezővásárhely - Tradicionális vásárhelyi ételeket – túróstáska-levest, kacsapaprikást kölessel – is bemutat a köztévé a május 18-i Gasztroangyalban. Borbás Marcsiék szombaton forgattak a városban. A műsorvezető elárulta, otthon általában alacsony kalóriatartalmú ételeket készít, de már nagyon vágyik tojásos nokedlire salátával.

Török Anita

Túróstáska-leves cserépedényben, kacsapaprikás kölessel, bográcsban, hideg uborkaleves és uborkasaláta – ezen ételek készültek szombaton a vásárhelyi Árpád utcai tájház udvarán [namelink name="Borbás Marcsi"] műsorának, a Gasztroangyalnak a forgatásán.

– Már érzik a finom illat – jegyezte meg a műsorvezető, aki Molnár Sándor mesterszakáccsal a kamerák kereszttüzében vitatta meg többek között, hogy hajdanán szabadtűzön készült a leves. A túróstáska-leves alapja a zöldségleves – a tésztát Marcsi gyúrta –, és a kacsapaprikással együtt tradicionális vásárhelyi ételek főttek.

Túróstáska-leves cserépedényben, kacsapaprikás bográcsban: Vásárhelyen forgatott a Gasztroangyal. Fotó: Török Anita (galéria)


– Egy műsort több helyszínen forgatunk, általában két napig, háromhetes előkészítő munka után. Majd kéthetes vágás következik, hat hét, mire készen vagyunk. Most Szentesen is jártunk, ahol termálvizes fűtésű üvegházakat mutattunk be, paradicsom-, paprika-, uborkatermesztést. Már nagyon kiéheztünk a zöldségre! A vásárhelyi állattenyésztési napra is ellátogattunk. Érlelt charolais marhasteak sütése is lesz a műsorban, de virágszörpkészítő család is látható majd, illetve a hideg uborkalevest és uborkasalátát én készítem el – újságolta Borbás Marcsi a forgatás szünetében.

18 éve járja az országot. Szűkebb szülőhazája, Észak-Bácska az egyik kedvenc helye, a másik az Őrség, ahol tanyájuk is van. A harmadik Tokaj-Hegyalja. Nem azért, mert az aszúkat szereti: a borvidék behízelgő lankáiba szeretett bele. Gazdálkodás szempontjától a Duna–Tisza köze a kedvence, ahol „olykor rossz minőségű talajon is elképesztő színvonalú gazdálkodás folyik".

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

– Nagymamámtól és édesanyámtól tanultam főzni. Amit viszont otthon készítek, az általában egyszerű, alacsony kalóriatartalmú étel. Grillezett sajt salátával vagy egészben sült hal. Ha nem a kalóriákat nézzük, akkor így tavasszal már nagyon vágyom a tojásos nokedlire, meleg öntött salátával. Halászlét bármikor szívesen fogyasztok, meg nyáron töltött paprikát – sorolta barátságosan.

A gasztronómia mellett szívesen kertészkedik is, díszkonyhakertje van, magasított ágyásokkal – mintegy 20-féle fűszer-, 30 fajta konyhanövényt gondoz.

A Gasztroangyal negyedik évadát láthatják a tévénézők a köztelevízióban. Borbás Marcsi azt mondta, nem gondolták volna, hogy ilyen sikeres lesz. Nem főzőműsor, inkább életérzést közvetít. Nem is szokott főzőműsort nézni, kedvenc gasztrosorozata viszont a River Cottage, ahol a főzés mellett minden mást is bemutatnak. Hasonló a Gasztroangyal is, bár lehetne neki is egy farmja, ahol forgathatna. Igaz, akkor elmaradna a különböző tájegységek bemutatása – tette hozzá. A Vásárhelyen is forgatott adást május 18-án 17.35-kor az M1-en láthatják a nézők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!