Vezetés közben telefonált a betörő

Hódmezővásárhely - Vezetés közben telefonált egy sofőr, ezért állították meg a vásárhelyi zsaruk. Intézkedés közben kiderült, hogy a hajnali mártélyi tanyabetörés elkövetőit fogták el.

Delmagyar.hu

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság szerda reggel kapta a jelzést, mely szerint az éjszaka folyamán ismét betörtek egy mártélyi tanyába, ahonnan egy aggregátort, valamint egy sportnyerget vittek el. A főügyeletes rádión kiadta a tárgyak körözését a járőröknek.

A Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai ezután észlelték a vezetés közben telefonáló sofőrt, ezért megállították. Az intézkedés során átvizsgálták a járművet. Ekkor került elő egy aggregátor, amelynek eredetével kapcsolatban sem a sofőr, sem az utasa nem tudott elfogadható magyarázatot adni. A körözési nyilvántartásban történt lekérdezés során egyértelműen be is bizonyosodott, hogy az egyenruhások a reggeli betörésből származó tárgyat találták meg. A kocsiban volt egy kis balta és egy feszítővas is.

A 21 éves mártélyi sofőrt és 28 éves szintén helybeli társát előállították a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt. A nyomozók vizsgálják, hogy a most elfogott két férfinak van-e köze a korábbi tanyabetörésekhez - tudta meg a delmagyar.hu Szenti Szabolcs hadnagytól, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!