Zsótér kontra Antal: döntött a bíróság

Mindszent - Antal Istvánnak adott igazat a Legfelsőbb Bíróság abban a perben, amelyet Zsótér István mindszenti polgármester 2006-ban indított ellene. Antal a helyi lapban azt állította: Zsótér hazudott, és a képviselők nélkül döntött több mint 10 millió forint működési célú felhasználásáról.

Munkatársunktól

A jó hírnév megsértéséért indított polgári pert még a 2006-os választási kampányt követően [namelink name="Zsótér István"] mindszenti polgármester Antal István települési képviselő ellen. A városatya a helyi lapban, a Mindszenti Hírekben azt állította, a település első embere hazudott a gázközmű vagyon felhasználásáról. A képviselő-testület felhatalmazása és tájékoztatása nélkül döntött több mint 10 millió forint működési célú felhasználásáról, hogy a kampányban elmondhassa: nincs működési hitele a városnak. A lapban arról is beszélt, hogy Zsótér jó pénzért MSZP-s szavazógépet játszik a megyei közgyűlésben.

A per során a megyei bíróság első fokon Antalnak adott igazat, s nem ítélte meg az egymillió forint nem vagyoni kártérítést. A polgármester fellebbezését követően viszont másodfokon Zsótér István keresetének adtak helyt. Ezt követően Antal a Legfelsőbb Bírósághoz fordult, amely ismét a képviselőnek adott igazat. A bíróság szerint Antalnak helyre kell igazítania a Mindszenti Hírek hasábjain az MSZP-s szavazógépes kijelentését, Zsótérnak pedig vissza kell fizetnie azt a 300 ezer forintot, amit a másodfokú bíróság megítélt a polgármesternek. Antal István elmondta: meg is teszi a nyilatkozatot, és várja a polgármestertől a pénzt.

A kisváros első embere nem tekinti lezártnak az ügyet, részleteket azonban nem mondott. Megjegyezte: hat hónapon belül még a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!