Időjárás

2023.11.02. 08:33

Többórás napsütés is lehet ma

Delmagyar.hu

Jól látszik, hogy aki teheti, még élvezi a napsütést.

Fotó: Karnok Csaba

A nap első felében még akár többórás napsütés is lehet, majd a déli, kora délutáni óráktól délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon már kisebb eső is előfordul. A déli, délkeleti szél megerősödik. 15 és 20 fok között alakul a hőmérséklet.
Orvosmeteorológia
Gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki. Készítette dr. Pukoli Dániel

Olvasható a Köpönyeg oldalán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!