Hallgassa élőben!

Szegénysakk

"A banknál ugyanis nincs kecmec: aki nem fizet, az idővel bukja az ingatlant, amelyben él."

Megmosolyogtak a múltkor az egyik mobilcég ügyfélszolgálatán, ahová egy óra sorban állás árán magyarázkodni mentem, mert nem fizettem be időben az internetszámlát. 10 napot csúsztam, elkevertem valahová. Azt mondták, bárcsak minden ügyfelük ilyen lojális lenne. Majd ha két-három hónapig nem fizetek, akkor kikapcsolják.

Már ebből is tanul az ember: ha nagyon üres a pénztárcája, akkor ezt a befizetést például hanyagolhatja. Egy ideig. Aztán – ha a pénzhiány folyamatos – ezt a hátralékot egyenlíti ki, és mondjuk a gázszámlát nem fizeti be. Vagy a vizet, vagy az áramot – vagy azt, amit a szolgáltató a legkönnyebben tud kikapcsolni. Így indul az a kényszersakk, aminek a vége könnyen az lehet, hogy mindent kikapcsolnak.

A bankkal nem nagyon játszunk, pláne, ha lakásra felvett devizahitelünk van. A banknál ugyanis nincs kecmec: aki nem fizet, az idővel bukja az ingatlant, amelyben él.

Az egyik fő kérdés valójában az, hogy meddig mehet el a nem fizető fogyasztó/hitelfelvevő, és mit tehet vele a monopolhelyzetben lévő szolgáltató vagy a neki hitelező bank. Hiszen az előbbinek alkotmányos joga, hogy ne fagyjon meg, haljon szomjan vagy legyen fedél a feje fölött – az utóbbiaknak meg az, hogy megkapja a nála igénybe vett szolgáltatás árát. Van persze megoldás erre is: a fedett hajléktalanszállón például meleg van, és a víz is hozzáférhető. Csak kissé aránytalan valakit utcára tenni azért, mert nem képes fizetni a számláit.

Pedig naponta történik ilyesmi.

Választás viszont mindig van. Még akkor is, ha nem keresünk elég jól. Mondjuk nem fizetni a számlákat, és jóllakni – amíg ki nem raknak az ingatlanból. Vagy becsületesen befizetett számlák mellett, saját tulajdonú lakásunkban, tiszta lelkiismerettel éhen halni.

Varga Judit: nem hagyjuk szó nélkül a nemtelen brüsszeli támadásokat!
A jelentés forrásai ezúttal is egyoldalúak és politikailag elfogultak, kettős mércét tükröznek Magyarországgal szemben.
Kövér László: csak akkor nyerhetünk, ha a Kárpát-medencében senki nem lesz vesztes
Csak az együttműködő közép-európai nemzeti államok védhetik ki a társadalmaik lelki és morális felbomlasztására irányuló globalista támadásokat.
Kirgiz sportoló még sosem nyert olimpiát – ha Lőrinczen múlik, nem is fog!
Cikkünkben a világ- és négyszeres Európa-bajnok kötöttfogású birkózó, a karrierje utolsó mérkőzésére készülő Lőrincz Tamás keddi döntője előtt pályafutásának statisztikái mellett a magyar birkózósport olimpiai eredményeivel is foglalkozunk. Felelevenítjük Kozma István és Polyák Imre 1964-es tokiói aranyérmét, de foglalkozunk a döntős ellenféllel, a kirgiz Akzsol Mahmudovval is, aki hazája első olimpiai bajnoki címéért küzd, miközben Lőrincz Tamás Magyarország 20. birkózó ötkarikás aranyérmét szerezheti meg– 2004 után az elsőt.
Karácsony Gergely elismerte: a baloldal a migránsok jogait védené
A főpolgármester egy német lapnak nyilatkozva véletlenül elszólta magát: a Gyurcsány vezette baloldal megint hazudozni akar a kampányban.
Merész! Nem takargatja hatalmas melleit Bochkor Gábor eltitkolt barátnője
Fürdőruhában mutatta meg magát.
Karemblémákat gyűjt a nyugdíjas lőkiképző
Legalább háromszáz, különböző rendvédelmi szervektől, a világ minden tájáról származó karemblémát gyűjtött össze az elmúlt évtizedekben Csikesz Péter, a ma már nyugdíjas lőkiképző.