Kecskemét és környéke

2009.10.29. 12:53

Ellenállásba ütköztek a netes bűnözők

Kecskemét – Az OTP Bank nevében e-mailben bizalmas ügyféladatokat kérő ismeretlen feladók trükkje sikertelen volt, senkit sem károsítottak meg – értesült a delmagyar.hu.

Gyöngyösi Balázs

Csalók próbáltak visszaélni az OTP Bank nevével ismeretlen eredetű elektronikus levelekben. A [email protected] címről Fontos! tárgymegjelöléssel érkező e-mail üzenet feladói bizalmas információkat kértek, többek között a négy számjegyű PIN-kódot is. A szükséges lépéseket még időben megtette a bankcsoport, az ügyfelek pedig nem dőltek be az átverésnek.

- Az üzenetek egy része latin és cirill betűket is tartalmazott, ez eleve gyanús. Az ügyfelek együttműködtek, így gyorsan értesültünk a bank nevében küldött e-mailekről. Tudomásom szerint senkit sem károsítottak meg – mondta el a delmagyar.hu-nak megkeresésünkre Nánási Katalin, az OTP Bank Dél-alföldi Régiójának ügyvezető igazgatóhelyettese.

Nézze meg kétszer is, hová klikkel! Fotó: Gyöngyösi Balázs

Nézze meg kétszer is, hová klikkel! Fotó: Gyöngyösi Balázs


A virtuális világ bűnözőit nem könnyű feladat tetten érni, de ez a próbálkozás sem marad következmények nélkül. - A visszaélési kísérlet kapcsán megtettük a szükséges bankbiztonsági és jogi lépéseket - szögezte le Nánási Katalin. - Soha sem kértünk ügyféladatokat az interneten keresztül és ezután sem fogunk. Az ügyfelek személyes adatainak kezelése a bankfiókokban történik, a jogszabályi előírásoknak megfelelően.

Az ügyvezető igazgatóhelyettes továbbá azt is kiemelte, hogy a médián keresztül gyakorta szembesülhet a lakosság az online kommunikáció veszélyforrásaival, és  ez is segít annak elkerülésében, hogy ilyen vagy ehhez hasonló bűncselekményben bárki áldozatul essen.

- Ezúton is köszönjük ügyfeleinknek az együttműködést, a gyors és segítőkész tájékoztatást. Továbbra is kérjük, semmilyen módon ne reagáljanak a hasonló e-mailekben szereplő felhívásokra – olvasható a bank hivatalos honlapján megjelent közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!