Kecskemét és környéke

2011.06.12. 10:08

Sportnap: Zombor Gábor és Cseke Péter is rúgta a bőrt

Kecskemét - Idén első alkalommal rendezték meg Kecskemét város sportnapját. A főtéren mindenki talált magának való szórakozást: a strandröplabdától a snowbordig számos sportág képviseltette magát. <br>

Sándor Dávid

Nyolc órától a futóverseny nevezésével startolt a nap, majd kilenc órakor az ideiglenesen felállított homokpályán megkezdődtek a strandröplabda küzdelmei is. Pontban tízkor rajtolt a Mercedes Benz Utcai Futóverseny mezőnye a Mercedes-Benz Gyár 2-es kapujától.

A Smart verseny a városközpontból startolt negyed tizenegykor, magam is végigfutottam - vagyis inkább csak végig kocogtam - a 2800 méteres távot. Akkor lepődtem meg igazán, amikor a célba érve a levegőt kapkodva azt látom, hogy berobban az első sprintelő a fő versenyszámról. A tíz kilométeres távot a leggyorsabban nyargaló alig 32 perc alatt tette meg. A megmérettetésen a Mercedes gyár német ajkú dolgozói is részt vettek – ők egy "Ezerrel dolgozunk" feliratú pólóban futották végig a távot, míg többen egy-egy Mercedes zászlóval a kezükben léptek át a célvonalon.

Városi Sportnap Kecskeméten - GALÉRIA


Délben a színpad előtti téren Freestyle kerékpár bemutatóval szórakoztatták a nagyérdeműt. Kettő órakor aztán elindult a strandfoci bajnokság. A tollforgatók nem igazán jeleskedtek a homokban: a negyedik helyen zártunk a KTE sportvezetők, a német Mercedes-Benz és a Napsugár alakulatai mögött. A képviselők csapatában pályára lépett [namelink name="Zombor Gábor"] polgármester, a színház együttesében pedig [namelink name="Cseke Péter"], direktor rúgta a bőrt. A móka után a korábbi ellenfelek együtt indultak el sörözni.

Eközben az I. Fornetti-Félegyházi Pékség Streetball Kupája is elkezdődött, a színpadon pedig zumba táncbemutató zajlott. A tér közepén a gördeszkások adtak számot tudásukról. Emellett egész nap lehetőség nyílt kangoozni, jégkorongozni, snowbordozni a "műhó pályán", a gyerekeknek gokartot hajtani, pingpongozni, kipróbálni a vívást, falat mászni és biciklizni is.

A későbbiekben pódiumra léptek a város jégkorong sportjának jeles képviselői. Bemutatót tartott az Univer KTE birkózó és súlyemelő szakosztálya, a Kecskeméti Judo Klub és a Kecskeméti Sport Klub ökölvívó egyesülete is. Késő délután a homokpályán a Kecskeméti Atlétika és Rugby Club mutatta meg a tojáslabda sport szépségeit. A szórakozni vágyók késő estig használhatták a különböző sporteszközöket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!