Kecskemét és környéke

2012.02.24. 20:47

Bencze Zoltán: a Falcót választanám a rájátszásra!

A Kecskeméti KSE kosárlabdázói 6 mérkőzés óta nem találtak legyőzőre az élvonalbeli pontvadászatban, szombaton a Szeged csapatát fogadják hazai környezetben. A találkozó előtt a csapat rutinos centerét, Bencze Zoltánt faggata a siker titkáról a Délmagyar újságírója.

Szeitz Gergő

- Hogy értékelnéd eddig az együttes teljesítményét?
- A jelenlegi állapotunk mentálisan, és fizikálisan is rendkívül jó, hiszen benne vagyunk egy hat meccses győzelmi sorozatban. Az egy kis negatívum, hogy a bajnokság közepén sok vereséget szenvedtünk egymás után, de szerencsére már kilábaltunk a gödörből.

- A KSE elcserélte egy játékosát az utóbbi hetekben, a rutinos Thomas Kelley helyett a mindössze 22 éves Bree Perine érkezett. Megtaláljátok vele a közös hangot?
- Ezzel változott egy kicsit a csapat, Kelley helyett egy nagyon gyors, dinamikus játékos érkezett. Nem egy-két nap beépíteni őt, de ezen leszünk. A Debrecen elleni mérkőzésen már egyértelműen látszott, hogy egy jó képességű játékostársról van szó.

Bencze Zoltán köszönio a szurkolóknak a kitartást.

Bencze Zoltán köszöni a szurkolóknak a kitartást.
- Milyen helyezéssel lennél elégedett a szezon végén?
- A célkitűzés a legjobb 8 közé jutás, onnantól már bármi megtörténhet. Mondanom sem kell, van négy csapat, aki abszolút bajnokesélyes (Körmend, Fehérvár, Szombathely, Szolnok), így azt gondolom, a négy közé bekerülni nagy tett lenne.

- Ha választani lehetne a rájátszásban, elsőnek melyik csapattal kerülnél össze?
- A Szombathelyet választanám, azt gondolom, hogy nem olyan erősek, és stabilak, mint ahogy azt a tabellán elfoglalt helyük mutatja. Ellenük lenne a legtöbb keresnivalónk.

- Végül, mit üzennél a szurkolóknak?
- Nagyon köszönjük, hogy amikor a gödör alján voltunk, akkor is kiáltak melletünk. Szenzációsak. Nagyon sok erőt, plusz motivációt ad nekünk a támogatásuk. Csak így tovább!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!