Kecskemét és környéke

2012.03.04. 08:53

Sopronban szakadt meg a KKSE győzelmi sorozata

Megszakadt a KKSE férfi kosárlabdacsapatának hét mérkőzésből álló győzelmi sorozata. A hazai pályán játszó Sopron hat ponttal győzte le a kecskemétieket.

Delmagyar.hu

Kis Rába menti Takarék – Soproni KC – Kecskeméti KSE 84-78 (26-13, 23-23, 14-26, 21-16)

MKB Aréna, 1000 néző
V.: Benczur T., Farkas G., Tóth K. (Bodrogváry)

Sopron: THOMAS 19/12, Vesztergom 8, Takács N. 8/6, GOMBÁS 13/9, Egemonye 11 Cs.: Boldizsár 5/3, Lakatos 7, KERESZTES 13,

Kecskemét: WITTMANN 13/6, Mészáros M. 1, DJERASZIMOVICS 21/3 Dénes 6/3, Bencze 7 Cs.: Vukadinov 8/3, Pap I. 3/3, PERINE 13, Hegedűs 6/6.


Bencze Zoltán kosarával indult a Sopron – Kecskemét bajnoki összecsapás. A vendégek számára jó jel volt a magasember első kosara. Három perc elteltével a hazai oldalon mindössze Thomas triplája árválkodott az eredményjelzőn, míg a piros-fehéreknél már nyolc pont virított. Aztán eszmélt a Sopron, és gyorsan zárkózni kezdtek a vendéglátók. A negyed felénél Thomas ismét triplát hintett, ezzel pedig már át is vették a vezetést. Mintha behúzta volna a féket a Kecskemét, a Sopron észrevétlenül lépte le vendégét 10 ponttal.

Boldizsár szabálytalankodott Wittmannal szemben. A Kecskemét a büntetőkből volt eredményes a második negyed elején. Thomas gyorsan válaszolt, azonban Wittmann triplájával kezdett zárkózni a vendég együttes, igaz még így is 11 pontra voltak a Soprontól. Azonban hiába próbált meg mindent a vendégcsapat, nem sikerült közelebb lopóznia az Ivkovics-legénységnek.

Takács hárompontosa már a nagyszünet utáni folytatást jelezte. Azután Djeraszimovics percei következtek. Hat pontra zárkózott a Kecskemét, a hazaiak pedig erre időkéréssel reagáltak. Nem tudta kizökkenteni a kecskemétieket Meszlényi Róbert, Dénes triplájával egyenlített a KSE. Innentől kezdve pedig ismét nyílttá vált a találkozó. Az utolsó negyedet mindössze egy pontos előnnyel várta a hazai csapat.

Boldizsár triplája nyugtatta a soproni kedélyeket, és bár sokáig ez a három pont volt a két csapat között, Perine kosarával végül csak átvette a vezetést a vendég gárda. Izgalmas végjáték következett, hol egyik, hol pedig a másik csapatnál volt az előny. Végül a Sopron koncentrált jobban, így a Kecskemét 7 meccs után könyvelhetett el ismét vereséget.

Meszlényi Róbert, a Sopron edzője: Köszönjük a közönség buzdítását. Az ő segítségükkel egy, a nyolc szempontjából nagyon fontos meccset sikerült megnyernünk.

Sztojan Ivkovics, a Kecskemét szakmai igazgatója: A faultok miatt – amit egyébként teljesen jogosan ítéltek meg – a magas embereink hamar kipontozódtak, ez pedig nagyban befolyásolta a mérkőzés kimenetelét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!