Kecskemét és környéke

2012.04.16. 09:35

Nem tudott bravúrt végrehajtani a KKSE a Szolnok otthonában

Jó első félidőt követően végül 17 ponttal kikapott a Kecskemét a Tiszaligeti Sportcsarnokban a négy közé jutásért vívott párharc első, vasárnapi mérkőzésén.<br>

Szeitz Gergő

Pontatlanul kezdtek a csapatok, inkább a védekezésre koncentrált a két gárda. A KSE elsősorban Djeraszimovics pontjaival lépett meg, az első negyedet követően 15-21 állt az eredményjelzőn. Bizakodóan kezdődött a második periódus, a hirös városi csapat bravúrkosaraknak is köszönhetően 10 ponttal is vezetett. Az Olaj viszont fordítani tudott, nagyon jól mentek a triplák Pór Péter legénységének. A félidőben 40-34 arányban fordultak a csapatok.

A második játékrészben semmi sem sikerült Sztojan Ivkovics együttesének. Bencze Zoltán kiválásával Csorvási Milánra hárult minden munka a palánk alatt, de nem bírta a szolnoki magasemberekkel minden esetben felvenni a versenyt a saját nevelésű játékos. A többi poszton is betliztek a kecskemétiek, összesen 21 pontot sikerült összehozni a KKSE-nek a második félidő alatt. A Szolnok magabiztos játékkal győzte le a Kecskemétet, így 1-0-ra vezet a három győzelemig tartó párharcban. Folytatás kedden, 18 órakor a Messzi István Sportcsarnokban.

Szolnoki Olaj KK - Kecskeméti KSE 72-55 (15-21, 25-13, 21-8, 11-13)
Tiszaligeti Sportcsarnok, 1500 néző

Szolnok: Trotter 16/6, Mills 7/3, Horváth Á. 11/6, Nikolov 7, Báder 8. Csere: Gaál 2, Grebenár 4, Soós 2, Fodor 2, Gay 8, Trepák 5, Lakosa -.

Kecskemét: Wittmann 6, Mészáros M. 5/3, Djeraszmovics 19, Dénes 3, Bencze 2. Csere: Csorvási 6, Perine 7, Hegedűs 5/3, Papp I. 2.

Pór Péter: –Igazi playoff első meccset játszottunk a Kecskeméttel. Az első félidőben egyik csapat sem tudott fogást találni a másikon. A térfélcserét követően jobban védekeztünk, és támadásban is ponterősebbnek bizonyultunk.
Sztojan Ivkovics: – Bencze Zoli kiválása után nem volt benti játékunk, a külső dobásaink, tripla-kísérleteink pedig nem sikerültek, a Szolnok megérdemelten szerezte meg a győzelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!