Kecskemét és környéke

2012.05.16. 11:01

Verhetetlenek a levegővel hajtott kecskeméti masinák

Az elmúlt évek eredményeit megismételve az idei, sorrendben ötödik Nemzetközi Rexroth Pneumobil versenyen a kecskemétiek ismét diadalmaskodtak. Dobogós kecskeméti helyezések a sűrített levegővel hajtott járművek nemzetközi versenyén.

Delmagyar.hu

Az Elektromobil döntője után az egri Pneumobil versenyen is siker koronázta a kecskeméti csapatok felkészülését az ötödik, jubileumi Nemzetközi Rexroth Pneumobil versenyen. A Kecskeméti Főiskola által delegált DÖMPER és PNEUSOKK csapatok az ügyességi kategória második és harmadik helyezését hozták el.

A PNEUSOKK ezen kívül a gyorsulási kategória második legjobb csapata is lett. A dobogós helyezések valódi súlyáról árulkodik, hogy idén minden eddiginél több versenyző próbálta meg maga mögé utasítani a konkurens csapatok sűrített levegővel hajtott járgányait az egri döntő során.

DÖMPER ezúttal is jól hasított.

DÖMPER ezúttal is jól hasított.
A magyarországi műszaki felsőoktatási intézmények hallgatói és a Csehországból, Lengyelországból és Romániából érkező csapatok szombaton rajtoltak el pneumatikus hajtással rendelkező, házi készítésű járművükkel a különböző kategóriákban megrendezett futamokon, hogy bebizonyítsák: az ő felkészülésük sikerült legjobban, és a pneumobiljuk képes a nézők szimpátiája mellett az első helyet is elhódítani az egyes versenyszámokban.

Az egész napos szombati családi majálison a futamok mellett gyermekprogramok, rajzpályázat, alternatív hajtású járművek performansza és versenye, akrobatikus táncbemutató és a népszerű Balkan Fanatik együttes koncertje gondoskodott a technikai sportok rajongóinak szórakozásáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!