Kecskemét és környéke

2013.07.19. 19:01

7 éven át lopta a gázt a kiskunmajsai testvérpár - fotók

Egy kiskunmajsai ikerház gázvezeték-rendszerén illegális átalakítás történt. A rendőrség vádemelési javaslatot tesz az ott lakó 54 éves L. Jenő és L. Kálmán ellen.

Delmagyar.hu

Vádemelési javaslatot tesz a rendőrség az ellen a két férfi ellen, akik éveken át illegálisan vételeztek gázt - tájékoztatta a delmagyar.hu-t a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Kiskunmajsai Rendőrőrs nyomozást folytatott nagyobb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt L. Jenő 54 éves és L. Kálmán 54 éves kiskunmajsai lakosok ellen.

Fotó: Rendőrség

Fotó: Rendőrség
A rendőrségre május 29-én délelőtt arról érkezett bejelentés, hogy egy kiskunmajsai ikerháznál illegálisan vételezik a földgázt. Az egyenruhások a gázszolgáltató szakembereivel közösen mentek ki a helyszínre.

Az ellenőrzéskor kiderült, hogy a lakóház vezetékrendszerén illegális átalakítás történt úgy, hogy a főépületen lévő méretlen gerincvezetékre egy másik vezetéket csatlakoztattak, ami a melléképületbe vezetett.

A kiskunmajsai nyomozók az ikerházban lakó L. Kálmán és L. Jenő gyanúsítotti kihallgatásuk során a bűncselekmény elkövetését elismerték.

Fotó: Rendőrség

Fotó: Rendőrség
A nyomozás adatai szerint a testvérpár a vezetékrendszert 2005-ben alakította át, azóta a melléképülethez elvezetett földgázért nem fizetett.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság a nyomozást befejezte, az iratokat vádemelési javaslattal megküldi a Kiskunhalasi Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!