Kecskemét és környéke

2011.12.07. 19:46

Első fokon négy és fél évet kapott a szegedi ügyvéd

Szeged–Kecskemét – Csalás, sikkasztás és hitelsértés bűntette miatt nem jogerősen négy év hat hónap börtönbüntetésre ítélte szerdán a Kecskeméti Városi Bíróság Hadfi János Ferenc szegedi ügyvédet, aki összességében százmillió forintot meghaladó kárt okozott ügyfeleinek.

Delmagyar.hu

Csalás, sikkasztás és hitelsértés bűntette miatt nem jogerősen négy év hat hónap börtönbüntetésre ítélte szerdán a Kecskeméti Városi Bíróság [namelink name="Hadfi János"] szegedi ügyvédet, aki több mint száz millió forint kárt okozott ügyfeleinek.

Az ügyről lapunk is részletesen beszámolt. [namelink name="Bihari Ádám"] tanácsvezető bíró az ítélet indokolásában elmondta: a vádlott a befektetési céllal átvett pénzekkel sajátjaként rendelkezett, jogtalan haszonszerzési szándék vezette, tévedésbe ejtette a sértetteket. 2006 szeptemberétől havi 3–6 százalékos hozam ígéretével különböző összegeket vett át az ügyfélköréből ismert magánszemélyektől, erről letéti szerződést állított ki. Biztosítékként saját személyét, ügyvédi hivatását és személyes ismeretségüket tüntette fel. Eleinte a kisebb összegű befektetéseket  a hozammal együtt kifizette, ezért a sértettek 2008 őszétől már nagyobb összegeket helyeztek letétbe. De a vádlott fizetési kötelezettségeit később már nem vagy csak részben teljesítette, a fennmaradó összeget ismeretlen módon használta fel. Nem volt engedélye pénzügyi-befektetési tevékenységre, a rá bízott összegeket készpénzben felvette és eltulajdonította.

A bíróság Hadfi Jánost ügyvédi hivatása gyakorlásától véglegesen eltiltotta, és 12 millió forint vagyonelkobzást rendelt el. A Szegedi Ügyvédi Kamara törölte az ügyvédi névjegyzékből. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A több mint két éve előzetes letartóztatásban lévő vádlottat házi őrizetbe helyezte a bíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!