Kecskemét és környéke

2009.05.18. 22:16

Év végén kezdik építeni a Mercedes gyárat

Kecskemét - Év végén kezdik építeni a kecskeméti Mercedes gyárat, ahol 2012-től kezdődik meg az autógyártás. A dolgozók kiválasztását is még idén elkezdik.

Közben pedig szeptemberben beindul a tanítás abban az iskolában, ahová a gyár német szakembereinek a gyerekei járhatnak majd. Olyan képzési programot dolgoztak ki számukra, ami megfelel a német oktatási rendszernek.

A Kecskeméti Vásárhelyi Pál általános iskolában szeptembertől német tanrend szerint is tanítanak majd, a német Mercedes-dolgozók gyerekei kedvéért. De az osztályba magyar diákok is járhatnak majd. Várhatóan egy hónapon belül fogja megtudni a város önkormányzata, hogy mennyi diáknak és milyen évfolyamokon kell a tanítását biztosítani szeptembertől - mondta Szemereyné Pataki Klaudia, alpolgármester.

Hatalmas területen, 440 hektáron épül majd fel a Mercedes gyár. Ez Kecskemét sűrűn lakott területének a 10 százaléka.

A gyárban 2500 embernek tudnak majd munkát adni. Három héttel ezelőtt tartottak állásbörzét a Kecskeméti Műszaki Főiskolán. Itt derült ki, hogy milyen szakemberekre lesz szüksége az autógyárnak. A kiválasztás még ebben az évben elkezdődik. Sztipichné Kozári Edina, a Mercedes-Benz Hungária Kft. kommunikációs vezetője azt mondta, hogy specialistákat keresnek különböző területekre, méghozzá logisztika, minőség menedzsment, technikai szerviz, termelés, IT és személyzet területére. De a beszerzési, pénzügyi, kontrolling területekre is keresnek munkatársakat.

Az építési területen most még ásatás folyik. A gyárkomplexum 2011-re épül fel, azért, hogy az eredeti terveknek megfelelően 2012-ben elkezdődhessen az autógyártás.

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!