Kecskemét és környéke

2011.07.11. 09:56

Hazajöttek nyaralni

Kecskemét - Nagyváradról érkezett az a 17 fős csoport, amely egy hétig ingyen nyaralhatott a Hírös városban. Kecskemét egyik nevezetességét sem hagyták ki a gyerekek.

Delmagyar.hu

Tizenhét nagyváradi általános iskolás és tanáraik élvezhettek egy teljes hetet Magyarországon teljesen ingyen. A gyerekek nyaralásának anyagi fedezetére még márciusban szerveztek a kecskeméti Lions és Rotary klubok jótékonysági estet, ahol a Nagyváradi Állami Színház Szigligeti Társulata szórakoztatta a nagyérdeműt a Katona József Színházban.

A szervezők az egy hetes nyári kikapcsolódás fő céljaként az erdélyi gyerekek magyarságtudatának erősítését, és tartalmas vakáció eltöltését jelölték meg. A csoport ellátogatott a Szórakaténusz Játékmúzeumba, a Kecskeméti Rajzfilmstúdióba, megtekintették a főteret övező épületeket, az Országzászlót, és a strandon is pancsolt egy napot a négy általános iskola kitűnő tanulóit tömörítő társulás.

A gyerekek nemcsak Kecskeméten belül mozogtak: voltak a fővárosban, Ópusztaszeren, Bugacpusztán, és ellátogattak a Magyar kertbe, illetve a Tiszakürti Arborétumba is.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!