Kecskemét és környéke

2011.09.01. 09:59

Javulnak a koraszülött csecsemők életbenmaradási esélyei

A koraszülött csecsemők életben maradási esélyei nőnek azoknak az új műszereknek köszönhetően, amelyeket jövő év végéig szereznek be a megyei önkormányzat kórházában.

Delmagyar.hu

Mintegy 3,8 milliárd forint támogatást ítélt meg húsz egészségügyi intézménynek a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. A jelentős összeget az érintett kórházak a koraszülött-ellátáshoz szükséges eszközállomány fejlesztésére fordíthatják. Ennek keretében mintegy 160 millió forint értékű fejlesztés valósul meg 2012 októberéig a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza Perinatális Intenzív Centrumában (PIC).

- Az új inkubátorok, lélegeztetőgépek, betegőrző monitorok, továbbá a megújuló informatikai rendszer a koraszülöttek speciális intenzív ellátását biztosító részleg fejlesztését szolgálja. Ennek eredményeképpen könnyebbé válik az itt dolgozók munkája, és nagymértékben nőnek a tartós gépi lélegeztetésre szoruló, valamint a 1500 gramm alatti csecsemők életben maradási esélyei – mondta el dr. Svébis Mihály főigazgató. A beruházásnak köszönhetően a gépek jelenlegi tízéves átlagéletkora öt évre csökken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!