Kecskemét és környéke

2011.01.19. 09:52

Kecskeméten nincs járvány

Kecskemét – Jelenleg nincs influenzajárvány Kecskeméten, de ha a megbetegedések száma továbbra is ilyen ütemben növekszik, hamarosan az lehet. <br>

Delmagyar.hu

Január első hetéhez képest a másodikban már másfélszer annyi influenzás beteget regisztrált az influenzafigyelő szolgálat Bács-Kiskun megyében - adta hírül a Kecskeméti Televízió. Ha ez lesz a tendencia és a következő hétre a mostani betegszám is ennyire megugrik, akkor hamarosan járványról lehet majd beszélni. Közben sokan már beoltatták magukat, de közel sem annyian, mint a tavalyi évben. Eddig a megyében csaknem 40 ezer vakcina fogyott el. Most egyébként nincs külön szezonális és H1N1 oltás, hanem kombinált anyag van forgalomban. Ennek ára 2000 forint körül mozog, de ez függ a gyártótól és a gyógyszertártól is. A beoltás ára is eltérő lehet, hiszen az orvos dönthet úgy, hogy ingyenesen adja be mindenkinek, de pénzt is kérhet érte. Ez maximum annyi lehet, mint a vakcina ára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!