Kecskemét és környéke

2013.10.30. 10:41

Legendákon keresztül ismerik meg egymás kultúráját

A „Myths and Legends – The past will meet the future from across Europe” Comenius multilateriális projektben fontos szerep jut a Kecskeméti Főiskola Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskolája és Gyakorló Óvodájának.

Fontos szerepet vállal a Kecskeméti Főiskola Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskolája és Gyakorló Óvodája a „Myths and Legends – The past will meet the future from across Europe" Comenius multilateriális projektben, amelyben öt ország pedagógusai vesznek részt. A találkozók eddigi állomásai Magyarország (Kecskemét), Észak-Írország és Olaszország voltak.


A projekt során a gyerekek megismerik a partnerországok mítoszait, legendáit, továbbá a projektben tevékenykedő országok kultúráját. A legutóbbi olaszországi projekttalálkozón a gyakorló iskola három pedagógusa és a gyakorló óvoda három óvodapedagógusa képviselte Magyarországot. A résztvevők magyar témaként az igazmondó juhász történetét dolgozták fel.

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!