Kecskemét és környéke

2009.09.01. 13:09

Ma is élhetne a megkéselt nő

Kecskemét – Felnőtt fia és barátnője is a családon belüli erőszaktól szenvedő asszony mellett állt, mégsem mert a rendőrséghez fordulni. Megkéselte a férje, belehalt sérüléseibe – pedig még ma is élhetne.

Gyöngyösi Balázs

Már több mint egy hét telt el a borzalmas gyilkosság óta, de Kecskemét és Bács-Kiskun megye még nem eszmélt a sokkból. Augusztus 24-én, hétfőn este egy kecskeméti férfi egy Bercsényi utcai élelmiszerboltban megkéselte feleségét, aki a kórházba szállítást követően az életmentő műtét közben meghalt. A kegyetlen férj az eset után beismerő vallomást tett.

Az elmúlt egy hétben lefolytatott nyomozás során a kiszivárogtatott információk jelentős része bizonyítást nyert, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapunkhoz eljuttatott sajtóközleményben számolt be a bűnüggyel kapcsolatos fejleményekről.

A tragédiát megelőzően senki nem tett feljelentést a hatóságnál, a bűncselekmény elkövetésekor nem volt folyamatban büntetőeljárás. Megállapítást nyert, hogy az elhunyt asszony felnőtt fia elektronikus levélben fordult augusztus 8-án egy internetes hírportálhoz, melyben segítséget kért – olvasható a kommünikében.

A levelére választ kapott még aznap, és arra hívták fel a figyelmét, hogy a megoldás a rendőrségi feljelentés. Ennek hatására telefonon felhívta a rendőrség ügyeletét, a vizsgálat során pedig elmondta, a beszélgetésre részletesen már nem emlékszik, de a hívását fogadó rendőr tájékoztatta a teendőkről.

Az elhunyt asszony barátnője két alkalommal – a sértett nevében telefonálva – augusztus 12-én és augusztus 17-én is kereste rendőrséget: mindkét alkalommal megnyugtató tájékoztatást kapott. A hívásokat végighallgató sértett asszony azonban – a barátnői támogatás ellenére – sem személyesen, sem írásban nem kívánt segítséget kérni, amit a következményektől való félelmével magyarázott barátnője.

A nyomozás folytatódik, az élet pedig megy tovább. A családon belüli erőszak problémája aktuálisabb hazánkban, mint korábban bármikor. A kecskeméti asszony tragédiája talán annyiban mégsem volt hiábavaló, hogy több száz, több ezer hasonló helyzetben lévő sorstársa rádöbbenhet, addig kell segítséget kérni, míg nem késő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!