Kecskemét és környéke

2012.03.27. 18:07

Tormási Attila lett a kecskeméti kultúra mecénása

A Bohém Ragtime Jazz Band vezetője, Dr. Ittzés Tamás díjat alapított „A kecskeméti kultúra mecénása" néven.

Delmagyar.hu

A díjat olyan cégvezető kaphatja, aki sokat és kitartóan áldozott a kecskeméti kulturális rendezvények, intézmények támogatására, mintegy cégfilozófiájában is vallva a kulturális mecenatúra fontosságát.

Az elegáns, homokfúvott üvegből készült díj mellé a díj alapítója minden évben 100 ezer forintot is felajánl a díjazott cége részére, azzal a kimondott kéréssel, hogy az összeget (akár azt meg is toldva) forgassa vissza a kecskeméti kultúrába. Kikötés, hogy a díjat alapító zenekarát és az általa rendezett fesztivált, illetve a Kecskeméti Jazz Alapítványt a díjazott nem támogathatja a díjból.


A díjat első ízben 2012. március 24-én, a XXI. Nemzetközi Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál szombat esti koncertje keretében adta át az alapító az első díjazottnak: Tormási Attilának és a Tormási Kft.-nek. A cég az elmúlt húsz évben a Bohém Fesztiválok mellett a színház munkáját is támogatta és segített egyedi kulturális rendezvényeket is, valamint önálló művészeknek nyújtott támogatást.

Az átadáskor Ittzés Tamás elmondta, hogy a díjat évente kapja majd meg egy cég és vezetője, s várják azon kecskeméti kulturális együttesek, kulturális területen tevékenykedő civil szervezetek és magánszemélyek csatlakozását a kezdeményezéshez, akik fontosnak tartják a mecénások elismerését egy olyan díjjal, aminek odaítélésében egy, a teljes kecskeméti kulturális spektrumot lefedő kuratórium dönt.

A díjat Tordai Róbert tervezte, s a kivitelező Nagy Dezső Sándor üvegszobrász idén egy saját szobrát is felajánlotta, kifejezve az első díjazott, Tormási Attila iránti megbecsülését. A díjat alapító Ittzés Tamás szándékai szerint a díj átadására a jövőben nem a Bohém Fesztiválon, hanem más kiemelt kulturális rendezvény keretében kerül majd sor, vélhetően a Tavaszi Fesztivál ideje alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!