Kék hírek

2008.02.18. 14:24

13 évet kapott a barátnőjét agyonverő pécsi férfi

13 év fegyházra és 10 év közügyektől való eltiltásra ítélte első fokon a Baranya Megyei Bíróság azt a férfit, aki a vád szerint tavaly nyáron agyonverte barátnőjét. Az ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, a vádlott védője felmentésért fellebbezett.

A vádirat szerint tavaly július 7-én Pécsett, egy lakodalomban, szeretőjével volt a vádlott 31 éves férfi. A 26 éves lány itt mondta meg a vádlottnak, hogy a násznépben van egy másik férfi, akivel - vele egy időben - kapcsolata volt. Ezután a férfi az étterem mögötti parkolóba hívta a lányt, ahol megverte: elsősorban a fejét ütötte az autóba. Az esetet végignézte a lakodalom 4-5 vendége, de nem segített a lánynak. Rosszul lett, a férfi az albérletébe vitte, ahol lefektette az addigra már eszméletlen lányt. Mentőt viszont nem hívott, csak a szakápoló barátját. Az egészségügyis férfi látta, hogy a lány súlyos agysérüléseket szenvedett: feje a felismerhetetlenségig bedagadt, bal szeme alatt véraláfutásos volt, és csak hörögve tudott levegőt venni. Mentőt továbbra sem hívtak, csak négy óra elteltével.

Kórházba vitték, akkor már agyhalott volt a lány. Gyógyszerekkel három napig tartották életben, július 10-én, kedden meghalt. A bíróság a szakápolót társtettesként, segítség elmulasztása miatt vádolta meg. Ő az elsőfokú bírósági döntés alapján 1 év 6 hónap börtönt kapott, amit 4 évre felfüggesztettek. A szakápoló ugyanis miután megvizsgálta a lányt, mondta az elsőrendű vádlottnak, hogy azonnal hívjon mentőt, mert nagy a baj. Ő is megpróbált telefonálni, de azt a férfi nem hagyta neki. Ezután visszament a munkahelyére, ahonnan még csaknem egy tucatszor felhívta az elsőrendű vádlottat, hogy rávegye, hívjon mentőt. Ez körülbelül éjfélkor volt, a férfi azonban csak hajnali kettőkor hívta ki a mentőket.

Az elsőrendű vádlott védője felmentésért fellebbezett, az ügyész pedig súlyosbítást kért. Az ügyben a pécsi ítélőtábla hoz majd jogerős döntést. A másodrendű vádlott védője enyhítésért fellebbezett, az ügyész elfogadta a Baranya Megyei Bíróság döntését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!