Kék hírek

2009.03.04. 17:50

Táblával védekeznek korrupt pénztárosok ellen Nyíregyházán

Sajátos módon küzd a korrupció ellen egy fürdő Nyíregyházán, már hónapok óta. A pénztárnál táblát raktak ki, amely szerint 5 ezer forintos ajándékutalványt kap az a vendég, aki felhívja a megadott számot, ha nem kapott a pénztárnál blokkot. A fürdő vezetősége így akarja megakadályozni, hogy a pénztárosok saját zsebre dolgozzanak. <br>

A tapasztalatok szerint a reggeli órákban, ahol nagyobb volt korábban "a kísértés", a forgalom emelkedett valamennyire az intézkedés után - mondta a Független Hírügynökségnek Belus Tamás, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója.

A táblát azután rakták ki, hogy néhány hónapja egy reggeli ellenőrzésen lebukott egy pénztáros. Őt azonnal elbocsátották. A többiek azt mondják: őket nem sérti az akció, mert aki tisztességesen dolgozik, annak nincs mitől félnie.

Az akció hatására nőtt a bevétel, ráadásul ez egyetlen ajándékutalványába sem került eddig a fürdőnek, mert még nem telefonált senki. A sikeren felbuzdulva már a másik három nyíregyházi fürdőben is van kint korrupcióellenes tábla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!