Kék hírek

2011.01.20. 19:19

Hepatitis C vírussal fertőzött férfi köpött le egy rendőrt Budapesten

Budapest - Egy Hepatitis C vírussal fertőzött férfi köpött le egy rendőrt Budapesten egy villamoson; a rendőr nem fertőződött meg.

Delmagyar.hu

A Készenléti Rendőrség által a police.hu-n csütörtökön publikált közlemény szerint az eset még hétfőn este történt. Az egyik villamos Boráros téri állomásán két hangoskodó férfi szállt fel, akik közül az egyik a villamoson is cigarettázott. A férfiak trágár szavak kíséretében hangoskodtak. Ekkor a készenléti rendőr odalépett a két személyhez és megkérte őket, hogy – a cigaretta eloltásával egyetemben – hagyjanak fel garázda jellegű magatartásukkal.

Erre válaszul mindkét férfi elkezdte a rendőrt és a vele utazó élettársát szidalmazni, majd azt kérdezte egyikük: „miért, mi lesz, rendőrt fogsz hívni?" A Készenléti Rendőrség főtörzsőrmestere közölte, hogy rendőrrel állnak szemben, majd szolgálatba helyezte magát, elővette szolgálati igazolványát és megkezdte a személyekkel szembeni intézkedést.

Ekkor a fiatalbbik férfi arcon köpte a rendőrt, káromkodva rángatni kezdte, majd lelökte a megálló villamosról és tovább ütötte. A rendőrnek az ütéseket sikerült kivédenie és intézkedés alá vonni a támadóját. Szintén rendőr élettársa erősítést kért a helyszínre, mialatt az idősebbik személy elmenekült.

A férfit előállítása után derült ki, hogy Hepatitis C vírussal fertőzött, de a rendőr nem kapta el a vírust. Az előállított férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak elkövetése miatt eljárást indítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!