Kék hírek

2013.12.05. 21:07

Befizette a marihuána után az áfát, aztán rágyújtott a NAV előtt a 4K! elnöke

Előállította a rendőrség Istvánffy Andrást, a Negyedik Köztársaság (4K!) párt elnökét, miután nyilvánosan elszívott egy marihuánás cigarettát - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

Mielőtt rágyújtott, az elnök a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nádor utcai irodájában jelképesen befizette az áfát egy gramm marihuána után.

A közlemény idézi Istvánffy Andrást, aki azt mondta, polgári ellenállásként értékeli a történteket, mert szerinte tűrhetetlenné vált a képmutatás. "Nem akarok olyan világban élni, ahol ha péntek este megiszom egy pálinkát, akkor én rendes magyar ember vagyok, ha viszont egy jó barátom mellettem rágyújt egy füves cigire, ő bűnöző" - olvasható a közleményben.

Mint fogalmazott, Magyarországon az egész rendszer csalásra épül, a nagyvállalatok és a politikai kaszt összejátszanak és a törvények felett állónak tekintik magukat, a NAV "szemet huny" az adócsalások felett, az "oligarchapártok" pedig olyan törvényeket alkotnak, amelyekkel a hétköznapi embereket csalásra kényszerítik. A párt szerint a rendőrségnek a valódi bűnözőket kellene üldöznie, "a hétköznapi emberek cseszegetését pedig abba kellene hagynia".

A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást az MTI-nek az ügyről.

Istvánffy Andrást azóta a rendőrség elengedte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!