Kék hírek

2009.10.24. 10:30

Fellebbeztek a miskolci paneltűz vizsgálata ellen

Lakók egy csoportja nem fogadja el az augusztus 15-i, három ember halálát követelő miskolci panelház tűz vizsgálati eredményét, fellebbeztek ellene - írta az Észak-Magyarország szombaton.

MTI

Az augusztus 15-i tűzeset után egy hónappal készült el a tűzvizsgálati eredmény, ebben az állt: a tűz keletkezésének oka ismeretlen - emlékeztet a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében megjelenő lap.

Több, az épületben élő lakó ezen már akkor felháborodott, e hét csütörtökön pedig huszonnégy család aláírásával eljuttatták fellebbezésüket a tűzoltóságnak. Indokként azt is felhozták: a tűzoltók a tűz észlelése után negyedórával már a helyszínen voltak, ezért elképzelhetetlennek tartják, hogy a lakás ennyi idő alatt úgy kiégjen, hogy ott a szakemberek semmilyen olyan nyomot ne találjanak, amiből megállapíthatnák a keletkezési okát.

A ház lakói nem szeretnék, ha elülne az ügy, hiszen eddig is más történt, mint, amit az önkormányzat a tűz éjszakáján megígért, ráadásul sokan a mai napig nem tudtak visszaköltözni a lakásukba - olvasható a lapban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!